5 super trikov, ki vam bodo olajšali pakiranje kovčka

pakiranje kovčka

Obleka je povsem zmečkana, šampon je stekel po kovčku in najljubši čevlji so uničeni … Če vam je to znano, potem se morate naučiti trikov, ki vam bodo olajšali pakiranje kovčka, obenem pa boste postali pravi profesionalci za pakiranje. Ključ je v sistemu …

Še preden začnete s pakiranjem kovčka za počitnice, si naredite seznam, kaj vse sploh potrebujete. Najslabše je namreč, če začnete pakirati vse povprek. Pomislite, kakšno je vreme na destinaciji, kamor potujete. Kolikokrat dnevno se boste preoblekli. Če morda potrebujete lepša oblačila za na večerjo. Preverite, če ima hotel oz. namestitev v kopalnici sušilnik las, potem boste na ta način prihranili veliko prostora. Ko vse to preverite in si naredite seznam, si na posteljo zložite oblačila, čevlje in ostale stvari, ki jih boste spakirali. Nato pa se držite naslednjih nasvetov:

1. Pakirajte v pravilnem zaporedju

Najprej je potrebno spakirati težje stvari, kot so npr. knjige in čevlji, ki sodijo na dno kovčka. Šele nato začnite v kovček zlagati lahka oblačila.

2. Oblačil ne zložite, temveč jih zvijte

Oblačila se lahko v kovčku hitro zmečkajo, sploh če so lanena ali svilena. Da bi se izognili gubam, predlagamo, da vsa oblačila zvijete. Na ta način pa boste prihranili tudi prostor.

3. Čevlje napolnite z nogavicami

Če ste do sedaj čevlje pakirali v plastične vrečke, potem je to bila slaba ideja, saj so se stisnjeni v kovčku hitro zmečkali in spremenili obliko. Optimalno pakiranje je takšno: čevlje napolnite z nogavicami, da bodo obdržali svojo obliko, prav tako pa boste zapolnili vse prazne kotičke. Seveda jih lahko nato daste tudi v plastično vrečko, da ne bi umazali oblačil. Dodaten nasvet: Plastične kopalne kape za enkratno uporabo, ki jih dobite v vsakem hotelu, so zelo uporabne za zaščito čevljev.

4. Kozmetiko dobro zaprite

Najbolje je, da pri pakiranju kozmetike uporabite prozorno folijo za živila. Vsako embalažo odprite, npr. šampon, čez odprtino namestite kos folije, nato pa zaprite s pokrovčkom. Folija bo tako zagotovo zadržala tekočino, da se ne bo razlila. Za še dodatno zaščito lahko kozmetične izdelke nato spakirate v vrečke, ki se na vrhu zaprejo.

5. Ne prekoračite limita

Kovčka nikoli ne napolnite povsem do vrha. Gre za to, da boste imeli težave ob vračanju, če je že sedaj vaš kovček tako poln, da ga komaj zaprete. Na dopustu boste namreč verjetno kupili še kakšen spominek ali celo kakšna oblačila, posledično pa boste morali na letališču še doplačati za večjo težo kovčka.

kovček

3 napake pri urejanju spalnice, ki jih ne smete početi

Foto: FreshSplash, monkeybusinessimages / Getty Images Plus via Getty Images