3 napake pri urejanju spalnice, ki jih ne smete početi

spalnice

Spalnica mora biti prijetna in udobna, saj v njej počivamo. Že majhne napake pri urejanju spalnice pa lahko privedejo do tega, da se v njej ne bomo počutili dobro. Poglejmo, katere so 3 glavne napake …

#1 Neudobna vzmetnica

Če imate neudobno vzmetnico, lahko to čez čas povzroči tudi kakšno zdravstveno težavo – kot so npr. bolečine v hrbtu. Gre za stvar, za katero raje odštejte nekaj več denarja in vam bo dolgo služila. In tudi vaša hrbtenica vam bo hvaležna. Pred nakupom vzmetnico vsekakor preizkusite, da vidite, kakšna vam bolj odgovarja.

#2 Hladne barve

Če ste v spalnici uporabili hladne barve, le-ta ne bo dajala topline in občutka udobja. Izbira barv je tukaj zares pomembna, to pa velja za izbiro barve sten, preprog, tekstila ipd. Raje izberite tople barve, kot sta rumena in oranžna. Tudi modra je lahko lepa, le topel podton mora imeti. Prav tako pa bo spalnico poživil tudi les.

#3 Močne luči

Če govorimo o udobju, sem vsekakor ne spadajo močne luči. Za prijetno ozračje v spalnici zato izberite nežne, zadimljene luči. Lahko tudi takšne, ki jim lahko uravnavate moč svetlobe.

Dnevna soba: ideje za opremljanje za moderno in prijetno razporeditev

Foto: ismagilov / Getty Images Plus via Getty Images