Black Friday ali črni petek: Nasveti, kako pametno nakupovati

črni petek

Black Friday ali črni petek je največji nakupovalni dogodek leta. K nam je prišel iz Amerike in je zadnja leta postal zelo popularen tako za potrošnike kot prodajalce. Vsekakor pa vam polagamo na srce, da z nakupovanjem nikakor ne pretiravajte.

Impulzivno nakupovanje je najslabše, saj takrat kupimo vse, kar nam je v tistem trenutku všeč, pozabimo pa se vprašati, če to zares potrebujemo. Zato vam svetujemo, da nakupe opravljate previdno in pametno. Z drugimi besedami: dajte prednost brezčasnim in kakovostnim izdelkom, ki trajajo leta in so že dolgo na vašem seznamu želja.

Kdaj je letos črni petek?

Letos bo 25. novembra 2022, vendar so se številne ponudbe v okviru črnega petka pričele že veliko prej in trajajo že skoraj ves november. Ves mesec, poln popustov? Sliši se mamljivo. Kljub temu pa je zelo pomembno, da vas ne premamijo preveč in da to dolgo obdobje popustov izkoristite za preudarne nakupe in prihranke. Ključ je v tem, da primerjate cene in ponudbe. Dobro pa je vedeti tudi to, da večina trgovin in blagovnih znamk najboljše ponudbe hrani točno za črni petek, zato je morda dobro tudi počakati do takrat.

Še ostali popusti …

Črnemu petku sledita še Cyber Weekend in Cyber Monday, v tem času pa boste naleteli na najboljše ponudbe. Mi pa imamo za vas nasvete, kako pametno nakupovati, da ne boste po nepotrebnem zapravili preveč denarja.

5 nasvetov za pametno nakupovanje:

1. V naprej si sestavite seznam želja, ki vključuje vse izdelke, ki si jih želite že dalj časa kupiti, vendar spadajo med dražje in si jih zato do zdaj niste privoščili. S popusti je sedaj pravi čas za to.

2. Pripravite si seznam božičnih daril, tako boste že konec novembra prihranili denar, obenem pa čas in živce.

3. Svojim priljubljenim znamkam sledite na družbenih omrežjih, kot so Instagram, Facebook in Tik Tok, prav tako pa se prijavite na njihove novice ter bodite na tekočem z vsemi ugodnostmi, ki jih pripravljajo za črni petek (in še pred njim).

4. Določite si proračun in se ga držite. Le tako ne boste zapravljali za neumnosti in stvari, ki jih dejansko ne potrebujete.

5. Nakupujte prek spleta. Da bi se izognili gnečam v nakupovalnih središčih in trgovinah, nakupujte kar iz udobja vašega doma. Za spletne trgovine, za katere veste, da boste pri njih nakupovali, si v naprej ustvarite račune in označite izdelke, ki so na vašem seznamu želja.

 

Si želite že sedaj dom okrasiti z božičnimi okraski? Poglejmo, kaj o tem pravijo strokovnjaki …

Foto: AnnaStills / Getty Images Plus via Getty Images