Kino: Filmske uspešnice v novembru in decembru

filmske uspešnice

November in december sta meseca, kot nalašč za obisk kina. Zato so tudi ustvarjalci filmov poskrbeli, da bomo lahko na velikih platnih gledali filmske uspešnice.

Prihodnja dva meseca si obetamo izjemno pester izbor žanrov, ki nas bodo nasmejali, zabavali, šokirali in nam dali misliti v več dramah, komedijah, animirani pustolovščini, prvem slovenskem božičnem filmu in biografski glasbeni drami. Poglejmo kino spored in datume premier filmov.

Gorska mrzlica (že v kinu)

Skupina mladih plezalcev bo skušala osvojiti tri najnevarnejše alpske vrhove ter preizkušala sposobnost, vzdržljivost in zaupanje drug v drugega. V glavnih vlogah drame, ki so jo pet let snemali na resničnih alpskih vrhovih, zaigrajo Ryan Phillippe, Freddie Thorp, Michel Biel, Hannah New, Mathilde Warnier, Laura Ferries, Gianmarco Saurino, Jocelyn Wedow, Jake J. Meniani in drugi.

Doba Armagedona (10. november)

V kinematografe prihaja drama z naslovom Doba Armagedona, ki spremlja družino Graff, njeno globoko osebno zgodbo, moč, ki jo ima ter odraščanje in generacijsko iskanje ameriških sanj. Dramo je režiral James Gray, v filmu pa zaigrajo oskarjevca Anne Hathaway in Anthony Hopkins, Jeremy Strong, Banks Repeta, Jaylin Webb in drugi.

Zapuščina (10. november)

»Kjer je oporoka, tam je vojna …« Novembra se bomo v kinematografih nasmejali pohlepnim sorodnikom, ki si bodo skušali vsak na svoj način prilastiti bogastvo umirajoče tete. V filmu zaigrajo izvrstna igralska imena – Toni Collette, Anna Faris, Kathleen Turner, David Duchovny, Ron Livingston in Rosemarie DeWitt, komedijo pa je režiral Dean Craig.

Kapa (16. november)

Gre za prvi slovenski božični celovečerni film režiserja Slobodana Maksimovića (Nika, 2016), ki zgodbo o dečku, ki nima nič, in deklici, ki ima vse, preplete z močno vero v čudeže in jo poveže v topel, humoren in mestoma tudi napet film.

Taurus (17. november)

V kinematografe prihaja zgodba o vzhajajočem, a problematičnem glasbeniku, ki išče navdih za svojo zadnjo skladbo. Zgodba raziskuje temno plat slave, zasvojenost, umetniški proces in glasbeno industrijo. V glavni vlogi zaigra glasbenik Colson Baker, poznan kot Machine Gun Kelly. Na režiserski stolček je sedel Tim Sutton, ki je za film tudi napisal scenarij. Poleg Bakerja v glavnih vlogah zaigrajo še Megan Fox, Maddie Hasson, Ruby Rose, Scoot McNairy, Demetrius ‘Lil Meech’ Flenory Jr., Naomi Wild in Lil Tjay.

Ona ve (24. november)

Prihaja drama, ki razkriva zgodbo o spolnih zlorabah v Hollywoodu. Posneta je po knjigi She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement, ki sta jo izdali raziskovalni novinarki New York Timesa Megan Twohey in Jodi Kantor, ki sta si za poročanje o spolnih škandalih hollywoodskega producenta Harveyja Weinsteina prislužili Pulitzerjevo nagrado. Dramo je režirala dobitnica emmyja Maria Schrader (serija Unorthodox), scenarij pa napisala dobitnica oskarja Rebecca Lenkiewicz (Ida). V glavnih vlogah zaigrata zaigrata Carey Mulligan in Zoe Kazan.

Nasilna noč (1. december)

Letošnji božič zagotovo ne bo miren in vesel. Prihaja namreč akcijska komedija z naslovom Nasilna noč, ki spremlja Božička, ki mora rešiti zajete talce, potem ko na posestvo bogate družine vdre ekipa plačancev. V glavnih vlogah zaigrajo David Harbour, John Leguizamo, Cam Gigandet, Alex Hassell, Alexis Louder, Edi Patterson in Beverly D’Angelo.

Obuti maček: Zadnja želja (8. december)

Vrača se najljubši, ljubeči, romantičen in neustrašen maček. Ko Obuti maček ugotovi, da je zapravil osem življenj, se odpravi na epsko popotovanje, da si povrne vseh devet življenj. Svoja glasova sta glavnima likoma znova posodila nominiranca za oskarja Antonio Banderas in Salma Hayek, v sinhronizirani različici pa Sebastijan Cavazza in Alenka Tetičkovič.

Priznaj, Fletch (8. december)

Komedija razkriva zgodbo nekdanjega raziskovalnega novinarja po imenu Fletch, ki se znajde sredi primera umora in mora dokazati svojo nedolžnost. V glavni vlogi zaigra Jon Hamm, ki pri filmu sodeluje tudi kot producent. V komediji zaigrajo še Kyle MacLachlan, Marcia Gay Harden, Roy Wood Jr., Annie Mumolo, Ayden Mayeri, Lorenza Izzo in drugi.

Avatar: Pot vode (15. december)

Film Avatar, Jamesa Camerona, je začel svojo pot v kinematografih leta 2009 in je, od takrat naprej, na prestolu najbolj uspešnih filmov vseh časov. Cameron je s prvim filmom naredil revolucijo v kino industriji, vizualno osupljivo zgodbo, ki ima hkrati ekološko noto. Po več kot desetletju čakanja, končno, prihaja nadaljevanje. V glavnih vlogah najdemo Zoe Saldana, Sama Worthingtona, Sigourney Weaver, Stephena Langa, Cliffa Curtisa, Joel Davida Moorea, CCH Pounderja, Edie Falcoja, Jemaine Clement in Kate Winslet.

I Wanna Dance With Somebody (22. december)

Gre za biografski film o eni največjih vokalistk vseh časov – Whitney Houston. Prihajajoča biografija je veliko več kot preprosta biografija, saj skozi veselje in čustva slavi življenje in glasbo ene največjih glasbenic vseh časov. Veselo, čustveno, srce parajoče praznovanje življenja in glasbe pevke. V glavnih vlogah bomo lahko spremljali Stanleya Tuccija, Tamari Tunie, Ashtona Sandersa, Naomi Ackie, Clarke Petersa.

 

Odlične nove serije, ki jih bomo kmalu gledali na Netflixu

Foto: agencyby / Getty Images Plus via Getty Images