
Spomladansko čiščenje doma
Pomlad je tukaj in kot vsako leto, je sedaj čas, da se lotimo temeljitejšega čiščenja našega doma. Pred pričetkom pa je pomembno predvsem to, da se...
V samo petih minutah si lahko na zelo preprost način sami naredite domačo mešanico ovsene kaše.
Ovsena kaša ima številne prednosti, težava pa nastane, ko jo želimo kupiti in si preberemo deklaracijo ter ugotovimo, da vsebuje veliko sladkorja. Včasih pa se zgodi, da nam preprosto niso všeč dodatki, kot so rozine ali posušeni črni ribez ter nikakor ne najdemo prave kombinacije. Če zjutraj nimate veliko časa za zajtrk, je najbolje, da si pripravite kar svojo mešanico ovsene kaše, ki jo lahko hranite kar do tri mesece.
V osnovni recept spadajo ovsena kaša in oreščki ter malo soli, preostanek pa lahko prilagodite svojim željam in eksperimentirate.
Je povsem enostavna! Sestavine le dobro premešajte in jih dajte v stekleno posodo s pokrovom. Uporabite jo za zajtrk ali malico, dodajte pa ji le eno skodelico vode (po želji lahko tudi mleko). Mešanico je najbolje dati v vrelo vodo ter jo pustiti stati pet minut, da postane kremna. Če želite, ji lahko dodate tudi sveže sadje in med.
Trije odlični vegetarijanski recepti po navodilih Jamieja Oliverja
Foto: Unsplash; Arx0nt/ Getty Images Plus via Getty Images