Enostaven recept za domačo mešanico ovsene kaše

domačo mešanico ovsene kaše

V samo petih minutah si lahko na zelo preprost način sami naredite domačo mešanico ovsene kaše.

Ovsena kaša ima številne prednosti, težava pa nastane, ko jo želimo kupiti in si preberemo deklaracijo ter ugotovimo, da vsebuje veliko sladkorja. Včasih pa se zgodi, da nam preprosto niso všeč dodatki, kot so rozine ali posušeni črni ribez ter nikakor ne najdemo prave kombinacije. Če zjutraj nimate veliko časa za zajtrk, je najbolje, da si pripravite kar svojo mešanico ovsene kaše, ki jo lahko hranite kar do tri mesece.

V osnovni recept spadajo ovsena kaša in oreščki ter malo soli, preostanek pa lahko prilagodite svojim željam in eksperimentirate.

ovseno kašo

Recept za domačo mešanico ovsene kaše

Sestavine:
  • 4 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 skodelica narezanih mandljev ali orehov
  • 1 skodelica nasekljanih suhih borovnic ali suhih marelic
  • ½ skodelice mletih lanenih semen ali chia semen
  • 1/3 skodelice kokosovega sladkorja (ta korak lahko tudi preskočite)
  • 2 žlički mletega cimeta
  • ¾ žličke grobe morske soli
Priprava:

Je povsem enostavna! Sestavine le dobro premešajte in jih dajte v stekleno posodo s pokrovom. Uporabite jo za zajtrk ali malico, dodajte pa ji le eno skodelico vode (po želji lahko tudi mleko). Mešanico je najbolje dati v vrelo vodo ter jo pustiti stati pet minut, da postane kremna. Če želite, ji lahko dodate tudi sveže sadje in med.

 

Trije odlični vegetarijanski recepti po navodilih Jamieja Oliverja

Foto: Unsplash; Arx0nt/ Getty Images Plus via Getty Images