Trije odlični vegetarijanski recepti po navodilih Jamieja Oliverja

odlični vegetarijanski recepti

Tudi če niste vegetarijanka ali vegetarijanec, je dobro, da nekaj dni v tednu ne jeste mesa. In če ne veste, kaj takrat pripraviti, ima za vas Jamie Oliver slastne in nasitne vegetarijanske obroke. Pred vami so trije odlični vegetarijanski recepti po njegovih navodilih.

Dejstvo je, da se vse več ljudi odloča za vegetarijanski ali veganski način prehrane, v trgovinah pa lahko kupite različna živila, ki služijo kot zamenjava za meso, jajca, mlečne izdelke … In ravno z njimi lahko ustvarite odlične recepte.

Znani kuhar Jamie Oliver je eden tistih, ki poleg normalne prehrane promovira tudi vegetarijansko, zato lahko v njegovem arhivu receptov najdete tudi številne takšne. Prvi je vegetarijanska bolonjska omaka, kjer boste uporabili sestavine, kot so zelena leča, česen, zelena, posušene gobe in polnozrnati špageti. Nato ima Jamie za vas kultno vegetarijansko enchilado, ki jo naredite iz fižola, zelenjave, omake in salse ter zapečete v pečici. Na koncu pa je tukaj še vegi zelenjavna pita s kuhanim pire krompirjem.

Težko izberemo le en recept, zato bomo preizkusili kar vse tri, pa vi?

Vegeterijanska bolonjska omaka
Vegeterijanska enchilada
Vegeterijanska zelenjavna pita

 

Testenine in hujšanje: Strokovnjaki so presodili, če se zaradi testenin redimo ali ne

Foto: vaaseenaa / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr