Kultni božični filmi, ki se jih nikoli ne naveličamo

Kultni božični filmi

December je čas, ko se po TV vrtijo božični filmi in vsako leto je tistih nekaj kultnih, ki si jih moramo obvezno ogledati. Pred vami so kultni božični filmi in za ogled imate še cel mesec časa.

1. Love Actually

Vseeno, če vas pritegne srčnost očeta samohranilca, ki ga je upodobil Liam Neeson, ali ljubezenska romanca Hugha Granta s simpatično tajnico, ta film zares pričara pravo praznično vzdušje. V tej božični klasiki bo vsak našel nekaj zase.

2. The Holiday

Odlična igralska zasedba: Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black in Jude Law. Cameron igra karieristko iz Kalifornije, Kate pa britansko podeželsko dekle. Vse se zaplete, ko za božične praznike zamenjata svoja domova in si tako pozdravita zlomljena srca.

3. Dnevnik Bridget Jones

Še en film z odlično igralsko zasedbo: Colin Firth, Hugh Grant in Renee Zelweger, ki vas bo nasmejal do solz. Obenem pa ima ta film tudi eno najboljših scen prvega poljuba. Če pričnete z enim filmom, lahko kar v miru nadaljujete še s preostalima dvema.

4. Four Christmases

Zakonski par se v času božičnih praznikov vsako leto izmuzne praznovanju v krogu družine. Letos bo drugače, saj so vsi leti odpovedani in tako Reese Witherspoon in Vince Vaughn ostaneta doma in poskušata preživeti božič s štirimi družinami.

5. Pisma Svetemu Nikolaju

Film, ki ga je režiral Mitja Okorn, vam bo zares ogrel srce. Zgodba spremlja več ljudi, ki bodo končno našli ljubezen. Zares prikupen film.

6. The Christmas Chronicles

Zgodba o bratu in sestri, ki imata načrt, da na božični večer na kamero ujameta Božička, se sprevrže v nepričakovano pustolovščino, o kateri lahko večina otrok le sanja.

7. Love the Coopers

Zgodbe štirih generacij družine Cooper se odvijejo ravno pred vsakoletnim družinskim druženjem na božični večer. V filmu je kar nekaj znanih imen: Diane Keaton, Steve Martin, Amanda Seyfried, Marisa Tomei, Olivia Wilde.

8. A Bad Moms Christmas

Če ste gledali prvi del filma Bad Moms, potem veste vsaj približno, kaj pričakovati v filmu A Bad Moms Christmas, v katerem spet igrajo Mila Kunis, Kristen Bell in Kathryn Hahn. Predvsem veliko zabave in preobremenjenih mam. Sploh, ker se jim bodo tokrat pridružile tudi njihove mame.

9. Home Alone (1 in 2)

Home Alone je zares klasika in kultni božični film, ki je bil posnet na začetku devetdesetih let in ga večina od nas pogleda prav vsak december (in to oba dela!). Kevin po nesreči v času božičnih praznikov ostane sam doma, pri tem pa mora varovati hišo pred roparjema.

10. The Santa Clause

Tim Allen mora zaradi nesrečne situacije, ko pravi Božiček pade s strehe njegove hiše, postati prav on in ga zamenjati, da bodo vsi pravočasno dobili darila.

 

Foto: PR