Luksuzno kampiranje: zakaj je glamping ultimativni trend tega poletja

glamping

Zagotovo ste že slišali za glamping, morda ste ga številni med vami že preizkusili. Za vse, ki pa tega pojma še ne poznate, naj vam ga najprej razložimo. Gre za trend bivanja v naravi, podobno kot kampiranje, vendar v bolj luksuzni različici. Poglejmo podrobneje, kaj sploh to je.

Ste sredi narave, v udobni hiški: vse to je glamping, ki je postal ultimativni trend tega poletja. Vključuje najboljše elemente klasičnih kampov in bivanja v hotelu. Po našem mnenju je to poletje povsem idealno za glamping – glede na celotno situacijo s koronavirusom, zato nas ne čudi, da je postal trend poletja 2021. Bivali boste v naravi in če ne želite, ne rabite imeti stika z nikomer. Gre za popolne počitnice, le lokacijo morate še izbrati.

Kampiranje s kančkom glamurja

Beseda glamping izhaja iz dveh besed v angleščini: glamourous in camping. In ravno za to gre, saj je glamping luksuzna različica kampiranja.

Kakšna je razlika med kampiranjem in glampingom?

Če pomislimo na kampiranje, nam zagotovo v povezavi s tem ne pride na misel beseda luksuz, ampak šotor, spalna vreča in pršilo proti komarjem. Zahvaljujoč glamping trendom pa je glamping povsem udoben. Z nekaj majhnimi posodobitvami, kot so udobne postelje, tuš in internet, so ustvarili pravo majhno oazo. Največja razlika med njima pa je v tem, da pri glampingu ne rabite s seboj vzeti šotora, temveč enostavno rezervirate hiško, v kateri boste bivali.

Kakšne so prednosti glampinga?

Se sprašujete, zakaj si enostavno ne bi rezervirali hotelske sobe? Imamo enostaven odgovor za vas: najlepše pri glampingu je dejstvo, da dobite najboljše iz obeh svetov. Obdaja vas narava, uživate lahko v njenih lepotah, vseeno ali ste ob jezeru, reki ali morju, obenem pa je vaše bivanje udobno. Veliko glampingov ponuja tudi jacuzzi ali celo savno. Ta vrsta nastanitve je torej najbolj primerna za vse, ki obožujete naravo, vseeno pa si želite nekaj luksuza in udobja.

Kam na glamping?

Možnosti je že samo v Sloveniji ogromno. Naša čudovita dežela nam ponuja krasne kotičke in tudi glamping je pri nas velik trend. To vrsto nastanitve pa ponujajo tudi druge države, kot so Italija, Hrvaška, Nemčija, Francija, Španija, Švica, Nizozemska …

Če se boste odločili obiskati naše kotičke in pri tem uporabiti tudi bone, preglejte instagram profil @glampingslovenia, kjer boste našli različne ideje lokacij za glamping po Sloveniji.

Foto: Samoilov / Getty Images Plus via Getty Images