5 ključnih stvari za najbolj strasten seks do sedaj

seks

Strasten seks je mogoč z nekaj majhnimi smernicami. Psihologinja nam je podala nekaj nasvetov, ki se jih je dobro držati, da boste spet prebudili strast.

Marianne Brandon Ph. D. je psihologinja, strokovnjakinja za seksualno terapijo, ki že mnogo let parom pomaga pri uživanju med seksom in prebujanju strasti. Kot je dejala za Psychology Today, je to morda najpomembnejši članek o seksu, ki ga boste kdajkoli prebrali. Zakaj? Ker ne glede na to, kako ste zadovoljni s svojim spolnim življenjem, potrebujete v določenem trenutku nekaj smernic. Ljudje pogosto mislijo, da z njimi nekaj ni v redu, če ves čas ne razmišljajo o seksu, vendar vsakodnevni tempo življenja prinese svoje in enostavno ne moremo ves čas misliti na to, niti biti razpoloženi za to. Vseeno pa obstaja nekaj stvari, zaradi katerih bo vaš seks najbolj strasten do sedaj. Preberite, kaj vse vpliva na to …

Bodite sproščeni

Verjetno ste to slišali že milijonkrat, vendar tako to je. V našem hitrem načinu življenja je biti sproščen pravi izziv. Ljudje se pravzaprav niti ne zavedamo, koliko stresa dnevno imamo, niti tega, koliko stresa prinesemo v spalnico. Vse to pa posledično doprinese do manjšega uživanja med spolnim odnosom. Zato v svoji rutini naredite nekaj majhnih sprememb, zmanjšajte čas, ki ga preživite na telefonu, začnite se gibati – odličen predlog je joga. S tem pa boste naredili tudi več prostora za vaše spolno življenje, saj vam bodo te malenkosti povečale kvaliteto življenja ter vas istočasno sprostile.

Bodite povezani s svojim telesom

Še posebej ženske preveč razmišljamo o svojem telesu, sploh, če s katerim delom nismo zadovoljne. Pomembno je, da sta um in telo v sožitju, to pa lahko dosežemo z vadbo, jogo, meditacijo, masažo … Vse to vam bo pomagalo, da se sprostite in ne razmišljate, istočasno pa se boste krepili kot oseba in se med seksom počutili bolj svobodni.

Bodite čustveno in fizično odprti

Dober in nepozaben seks se zgodi, ko pustite, da ste ranljivi. Ko je telo sproščeno, takrat se tudi srce odpre in to dvoje daje najboljšo kombinacijo.

Prevzemite odgovornost za svoje zadovoljstvo

Ne čakajte, da vam partner popravi vaše spolno življenje. Sčasoma to postane vse težje, hormoni se spremenijo, pridejo tudi določene fizične spremembe, zaradi katerih je tudi zmanjšana želja po spolnem odnosu. Ravno zato je pomembno, da redno spomnite svoje telo, da je spolno bitje. Zaradi tega bo večja želja po tem tudi v spalnici.

S partnerjem bodite odprti

S partnerjem imejte iskren in odprt pogovor tudi o seksu, saj je zelo pomemben. In tudi komunikacija je temelj spolnega življenja.

 

Preberite tudi članek 5 vsakodnevnih navad, ki lahko še poslabšajo anksioznost.

Foto: Deagreez iStock/Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr