Najlepši adventni venčki: Instagram je letos pravi navdih

adventni venčki

Adventni čas se bliža in še malo, ko bomo na adventnem venčku prižgali prvo svečo. Ko govorimo o adventnih venčkih in ustvarjalnosti, je samo nebo meja. Zato smo preverili, kakšni adventni venčki so letos v modi, prav tako pa smo na Instagramu poiskali nekaj krasnih primerkov.

Ustvarite lahko namreč takšnega po čisto vašem okusu in v dom vnesete toplino ter zares lepo dekoracijo. Če imate čas in voljo, si vsekakor naredite svoj DIY venček ter uporabite material po svoji izbiri. Letošnje leto so v modi enostavnost in minimalizem ter tople in nežne barve. Za samo osnovo lahko uporabite smreko, mah, jelko, evkaliptus in drugo zelenje. Poživite pa ga lahko s šipkom, pomarančno lupino, cimetovimi palčkami, lesenimi zvezdicami … Vse to bo venčku dalo krasen naravni videz. Seveda pa lahko dodate tudi pentlje, božične okraske … in ne pozabite na sveče. Venčki pa so tudi čudovita dekoracija vhodnih vrat.

Advent se letos prične že to nedeljo, 28. novembra, tako da pohitite s pripravo venčka. In ali ste vedeli, da ima vsaka od štirih sveč na venčku svojo simboliko? Prva sveča simbolizira upanje, druga mir, tretja ljubezen in četrta radost.

Ker je Instagram vedno velik navdih, smo kar tam poiskali nekaj čudovitih venčkov, da boste lažje pripravili svojega …

1. Mateja iz @ljubkidom, ki ima zares ljubki profil in ogromno DIY idej, je tudi tokrat navdušila s pripravo venčka. Če boste podrsali v levo, vas na koncu čaka posnetek priprave.

2. Tudi Urška iz @caricasveta nas vedno navdušuje s svojimi idejami za opremo/prenovo doma in letos je ustvarila ta krasna venčka za na vrata.

3. Tale venček na krožniku iz Vrtnarstva Antolin v Radovljici je zares nekaj posebnega in super ideja za vse, ki se vam ne ljubi plesti celotnega venčka.

4. Tudi Sanjski Šopek iz Škofje Loke nikoli ne razočara. Ti venčki so povsem v njihovem stilu.

venček

5. Navdušeni pa smo tudi nad zares čudovitimi venčki Vrtnarstva Tement v Spodnjem Dupleku, ki so bili ustvarjeni iz pri njih vzgojenih rastlin, uporabili pa so tudi pohorsko jelko. Zares navdihujoče!

Upamo, da ste dobili veliko navdiha in da se boste lotili priprave čisto svojega adventnega venčka.

 

 

Božič se bliža, kar potrjujejo tudi praznične kolekcije za dekoracijo doma

Foto: Liudmila_Fadzeyeva / Getty Images Plus via Getty Images; Instagram