Nasveti, ki bodo olajšali spomladansko čiščenje omar

spomladansko čiščenje omar

Pomlad je čas, ko si bomo preuredili omare, pospravili zimska oblačila in oprali ter zložili lahkotnejša. Za to čiščenje potrebujemo motivacijo, zato vam pomagamo z nekaj nasveti, ki bodo olajšali spomladansko čiščenje omar.

Najhujši del pri čiščenju omar je vsekakor prelaganje oblačil. Zimske moramo dati nekam drugam, obenem pa pripraviti prostor za spomladanske in poletne kose, ki jih je v večini dobro še enkrat oprati in zložiti. Ker gre za kar dolgotrajen proces – zagotovo ne boste končali v pol ure, smo pripravili nasvete za spomladansko čiščenje omar.

Zimski in spomladanski kosi

Najprej iz omare odstranite vse puloverje, toplejša oblačila in debele jakne, ki jih v naslednjih mesecih zagotovo ne boste potrebovali. S tem boste pridobili kar nekaj prostora. Če nimate dodatne omare, kamor jih boste pospravili, vam predlagamo, da jih zložite v vreče oziroma škatle za oblačila. Dobro je, da imajo zadrgo. Takšen kovček za shranjevanje lahko kupite v Ikei.

spomladansko čiščenje omar organizator

Oblačila, ki jih ne nosite

Če nekega oblačila niste oblekli že več kot leto dni, ga zagotovo več ne boste. Seveda obstajajo določeni kosi oblačil, ki so vedno v modi in jih želite shraniti. Vse ostalo pa je najbolje, da podarite prijateljici ali nekomu, ki to res potrebuje.

Organizacija je ključna

Če vaša omara hitro postane neurejena, potem potrebujete boljšo organizacijo. To lahko dosežete z raznimi škatlami z razdelki, ki bodo vzdrževale red v vaši omari. Tudi organizatorje različnih dimenzij lahko kupite v Ikei. Vanje lahko spravite spodnje perilo, nogavice, majčke …

spomladansko čiščenje omar razdelki

Podarite

Preden začnete sortirati oblačila, vzemite škatlo in vanjo zlagajte vsa oblačila, ki jih več ne boste nosili in jih boste podarili. Tako boste sprostili prostor v vaši omari, obenem pa boste naredili nekaj dobrega.

 

Foto: Getty Images via Guliver, PR