Ste večni romantik? Potem preberite, kako lahko to vpliva na vaše življenje

večni romantik

Večni romantiki sanjajo o ljubezni, ki jo lahko vidimo le v pravljicah in filmih. Velikokrat se poistovetijo z junaki in glavnimi liki iz domišljijskega sveta. In kako lahko to vpliva na njihovo življenje? Preverite, če ste tudi vi večni romantik.

Večni romantiki imajo sentimentalno in utopično perspektivo o ljubezni, ne glede na njihove negativne pretekle izkušnje. Takšne osebe obožujejo ljubezen in gledajo nanjo kot na najlepšo izkušnjo, tudi ko to ni. Beseda ‘večni’ se nanaša na njihovo trmasto pripravljenost, da se držijo svojih prepričanj ne glede na situacijo, v kateri so.

Druga težava pa je ta, da se velikokrat zaljubijo v samo idejo ljubezni in ne v resnično osebo. Seveda vse skupaj zveni odlično, da se tako hitro zaljubijo in da sanjajo o popolni ljubezni. To pove, da niso negativna oseba. Vedar je težava v tem, da je resničnost največkrat drugačna od fantazij romantikov.

Znaki, da ste večni romantik

Ne opazite opozorilnih znakov

Romantiki težko opazijo opozorilne znake, ki kažejo na to, da morda ta zveza ni prava. Ponavadi ignorirajo težavo, saj sami sebe prepričajo, da je vse v najlepšem redu. Vendar težava ne bo izginila.

Zaljubite se hitro in močno

V začetku zveze večni romantiki razvijejo globoke občutke. Ko svojega partnerja idealizirajo, so zaslepljeni s tem in ne ugotovijo, kdo partner v resnici sploh je. Poleg tega, da ignorirajo opozorilne znake, do partnerja ustvarijo tudi prevelika pričakovanja. Vse zato, da bi bil partner tak, kot so si ga zamislili.

Sanjarjenje o ljubezni in poroki

Mnogi ljudje, še posebej ženske, komaj čakajo, da se zaljubijo in  poročijo. Vendar ko nas takšne misli obsedejo in o njih ves čas razmišljamo, pomeni, da smo večni romantiki.

Toksična razmerja

Večni romantiki se največkrat znajdejo v toksičnem razmerju. Trudijo se narediti vse, samo, da bi jih partner imel rad, vse dokler ne spoznajo, da niso v razmerju, o kakršnem so sanjali. Preprosto se je zaljubiti v lažne obljube in to iz razloga, ker si želite popolne zveze. Pazite se teh zank!

Enostranski odnos

Razmerja in odnosi se ne morejo vedno meriti s 50/50. Če pa opazite, da vlagate v razmerje veliko več kot vaš partner, to pomeni, da ste v enostranskem razmerju. V vsakem odnosu moramo dati (približno) enako, kot prejmemo.

Nič ni bolj pomembno

Večni prijatelji začnejo zaradi partnerja zanemarjati prijatelje, družino, hobije, kariero. V razmerje vložijo vse – energijo, čas in trud. Nato pa na tej poti izgubijo sami sebe.

Kako slabo je, če ste večni romantik?

V tem, da verjamete v ljubezen, ni nič slabega. Prav nasprotno, s tem pa se strinjajo tudi strokovnjaki. Težava je takrat, ko se oseba ne zaveda, da je večni romantik. Takšne osebe dajo preveč sebe v razmerje. Velikokrat se tudi zgodi, da se po razhodu takšna oseba vrne k nekdanjemu partnerju, saj ima občutek, da je izgubila del sebe.

Če dopuščate, da čustva prevzamejo realnost, potem boste imeli v ljubezenskem življenju težave. Če pa se zavedate, da ste večni romantik in pri tem vseeno ne izgubite stika z realnostjo, potem boste v redu. Sanjajte, vendar ne preveč.

 

 

Foto: Any Berkut / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po lepotaizdravlje.rs