Vrnitev v službo po praznikih: Kako spet postati produktivni?

vrnitev v službo po praznikih

Vrnitev v službo po praznikih je za marsikoga prava nočna mora, čeprav temu ni treba biti tako. Prvih nekaj dni je lahko zares stresnih, vendar potrebujete le dober načrt in hitro boste na starih tirnicah – polni elana.

Kako si olajšati vrnitev v službo? Imamo nekaj dobrih nasvetov …

Zavedajte se svoje miselnosti

Vrnitev v službo zahteva nekaj mentalne discipline, zato morate biti bolj strogi do sebe. Opomnite se, da so prazniki že za nami in da je čas, da se osredotočite na delo. Ni zabavno, vendar je nujno.

Dneva ne začnite s prebiranjem e-mailov

Ta ritual, ki se ga večina od nas drži takoj, ko pridemo v službo, nam pravzaprav povečuje stres. Po praznikih in dopustu pa je naš e-mail še toliko bolj poln. Verjetno pa niti eden od teh e-mailov ni tako nujen, da ne bi moral malce počakati.

Organizacija

Prvo uro po vrnitvi v službo izkoristite za organizacijo obveznosti. Pripravite si pisalno mizo, se pogovarjajte s sodelavci, napišite seznam vseh obveznosti … Vse to vam bo pomagalo, da si povrnete delovni zagon.

Načrt

Obveznosti razporedite po nujnosti in pomembnosti. Vsako opravljeno nalogo pa sproti črtajte s seznama. Tako boste imeli občutek, da ste na koncu dne veliko postorili.

Pozitivna naravnanost

Imejte v mislih, da se tudi sodelavci počutijo enako in da je povsem v redu, da potrebujete nekaj časa, da se vrnete v stare tirnice.

 

Januarski lepotni detoks: 10 korakov do spočite in lepe polti ter bolj vitke postave

Foto: Deagreez/ Getty Images Plus via Getty Images