Yaska: „Obožujem lokalne sestavine in se vsak dan odpravim na tržnico“

yaska

“Svoje kuharije si ne predstavljam brez dobrega dalmatinskega oljčnega olja, soli, limone in svojih svežih zelišč,” nam zaupa ljubiteljska kuharica Yaska (Jasmina Pirnar Krope). Navdušuje s pripravo jedi in z zanimivimi recepti, ki jih objavlja na svoji spletni strani in socialnih omrežjih. V njeni kuhinji ne boste našli konzerviranih, predelanih ali zamrznjenih izdelkov, saj ljubi lokalne sestavine. Dnevno se namreč odpravi na tržnico, do bližnje kmetije ali utrga svežo zelenjavo kar s svojega vrtička na balkonu. Naj zadišijo njeni recepti tudi v vaši kuhinji!

Sama prisega na lokalne sestavine in zato vso zelenjavo ter sadje na tržnici kupuje sproti. Poudarja, da se mora vsak zavedati, da sta sadje in zelenjava od lokalnega kmeta veliko bolj zdrava in kvalitetna, kot pa živila, ki včasih prepotujejo pol sveta.

Čeprav živi v središču Ljubljane v stanovanju, je na svoji terasi ustvarila pravi mali vrt. Pravi, da je najbolje začeti z gojenjem zelišč, nad katerimi je tudi zelo navdušena in si jedi brez njih enostavno ne predstavlja. Kako si ustvariti urbani vrtiček, kako v kuharijo vključiti svoje otroke, katere sestavine najraje spomladi vključuje v svoje jedi in še več, pa si preberite v intervjuju v aktualni številki revije L&Z, ki je že na prodajnih policah.

Yaska nam je v reviji zaupala tudi odličen recept.

vrt

Recepte si lahko ogledate tudi na njenem blogu yaska.si.

Foto: Nina Roydo