Listanje: poglejte, kaj prinaša nova številka L&Z

LZ naslovnica 156

„Pravzaprav ljubezen je naslov mojega najljubšega filma in hkrati opomnik v dveh besedah. Kaj pravzaprav potrebujemo, česa si pravzaprav želimo, po čem pravzaprav hrepenimo? Po ljubezni, mar ne? Do življenja, sebe, bližnjih, prijateljev, narave, živali, dobre hrane … Želimo živeti v okolju polnem ljubezni, biti z njo obkroženi 24/7, jo uživati in užiti. Pa smo jo pripravljeni tudi brezpogojno širiti, dajati, deliti? Z majhnimi dejanji, ki nekomu pomenijo veliko, z vsakodnevnim trudom, da plemenitimo svet in posledično sebe s čisto ljubeznijo?“ Tako v uvodniku razmišlja naša glavna urednica Nina. Dejstvo je, da je v teh časih ljubezen do sebe in drugih še kako pomembna.

V tokratni številki ne smete izpustiti teh tem:

#1 Naslovna zgodba: Lorella Flego

“V sebi sem srečna, preprosto to, in zelo mirna. Mislim, da je ključnega pomena prav ta notranji mir, ki se potem odraža povsod: na koži, telesu, nasmehu, v očeh. lahko uporabljate najdražjo kremo proti gubam, a če v sebi niste srečni, je vse zaman,” pravi vedno nasmejana modna poznavalka in voditeljica Lorella Flego, ki navdušuje s svojim stilom. (poglejte si tudi prispevek iz zakulisja snemanja naslovne zgodbe z Lorello Flego.)

lorella

#2 Vanna: glasba kot obsesija

Priljubljena hrvaška glasbenica Vanna je z nami delila svoje misli o čustvih, ki jo motivirajo, in o karieri, ki jo uspešno nadgrajuje že 30 let.

vanna pevka

#3 Znanilci pomladi

Oči si boste spočili na čudovitih slikah lepotnih znanilcev pomladi. Se sprašujete, o čem govorimo? O lepotnih izdelkih, ki so ‘must have’ to pomlad.

#4 Lepotni pogovor

Nekdanja vrhunska športna plezalka Natalija Gros je zaljubljena v lepoto in estetiko. Z nami je delila svoje lepotne rituale, zaupala pa nam je tudi, da je pri mojstrici ličenja opravila zahtevni tečaj ličenja.

#5 Lepo, udobno in ženstveno:

Modni kosi, v katerih se boste dobro počutili, obenem pa bodo pokazali vašo čutno stran.

modni intro

#6 Fit + v formi: Pravilo 8 ponovitev

Zapomnite si to pravilo. Zakaj? Glede na rezultate nove raziskave, ki so jih objavili v Journal of Strenght and Conditioning Research, so vaje, ki jih lahko opravite v osmih ponovitvah (ker so tako zahtevne), najboljše za oblikovanje telesa.

#7 Zadnjo plat spravite v red!

Se vam zdi, da sedite več kot običajno? Skoraj zagotovo se ne motite! Seveda pa dolgotrajno sedenje vpliva na glutealne mišice (v prevodu: na zadnjico), na hrbet, kolke in kolena.

#8 Superhrana

Zapeljivo, okusno, pomladno, zeleno. Na tržnici je vse zeleno … in vsa ta zelenjava je polna zdravih sestavin, okusi pa so nadvse zapeljivi. Predstavljamo vam recepte za obroke, ki se jim boste težko uprli.

zeleno recept

#9 Samo dihajte …

Najverjetneje ne znate pravilno dihati. A če se boste končno naučili učinkovito vdihniti in izdihniti, vam bo hvaležno celo telo!

#10 Odpustite …

Zagotovo med največje blagoslove sodi sposobnost, ki jo marsikdo podcenjuje: sposobnost odpuščanja. Bodisi sebi ali drugim. Naučite se, kako se rešiti tega bremena in poletite.

Nova številka revije L&Z je v prodaji od 31. marca 2021.