3 razlogi, zakaj bi čajne vrečke zelenega čaja morali dati na podočnjake

podočnjake

Vedeti morate, da kofein ne služi le za jutranje prebujanje. Odličen je tudi v boju z zabuhlostjo, zato je odličen trik, če si čajne vrečke zelenega čaja daste na podočnjake.

Vseeno, če raje pijete čaje ali si dneva ne morete zamisliti brez dveh ali treh skodelic kave – karkoli, kar vsebuje kofein, blagodejno deluje na naše zdravje. Gre za to, da lahko ublaži določene težave na koži in izboljša njen videz. Zato je čas, da kofein spoznate tudi zunaj skodelice, natančneje v negi kože – še posebej za nego predela okoli oči.

1. Zmanjšuje rdečico

Kofein oži žile, zato je odličen v boju proti rdečici in rozacei. Raziskava o uživanju kave je razkrila, da imajo ljudje, ki pijejo kavo, 23 % manjše tveganje za razvoj rozacee, kronične vnetne bolezni kože.

2. Posvetli in izenačuje ten

Kofein vsebuje veliko antioksidantov, ki celicam pomagajo v boju proti prostim radikalom, ki so glavni krivci za prehitro staranje. Vse, kar deluje antioksidativno, pa lahko posvetli ten, izenači barvo polti ter koži povrne sijaj. Kofein (še posebej tisti iz zelenega čaja, ki je bogat s flavonoidi) namreč na kožo deluje kot serum na osnovi vitamina C.

3. Zmanjšuje zabuhlost

Proces ožanja žilic pa pomaga tudi pri zmanjševanju zabuhlosti. Kofein lahko namreč kratkoročno zmanjša vnetja, ko pa izgine vnetje, izgineta tudi zabuhlost in otečenost. Zato je vrečka zelenega čaja odlična za podočnjake.

Kako kofein uporabljati v negi kože?

Morda ste že sami opazili, da nekatere vlažilne kreme in kreme za področje okoli oči vsebujejo kofein, kot eno izmed aktivnih sestavin. Če pa ne želite zapravljati denarja, si lahko naredite podoben pripravek kar doma.

DIY recept:

Dve vrečki zelenega čaja namočite v toplo ali vročo vodo. Pustite nekaj minut, nato pa ju ohladite na sobni temperaturi ali ju dajte za nekaj minut v hladilnik. Tako ohlajene vrečke dajte na podočnjake ali na predel obraza, kjer se vam pojavlja rdečica. Po 10 minutah bi moralo biti to področje svetlejše, manj rdeče, oteklina pa zmanjšana.

 

Te BB in CC kreme bodo (za kratek čas) zamenjale tekoče podlage

Foto: Pexels; povzeto po ljepotaizdravlje.hr