Te BB in CC kreme bodo (za kratek čas) zamenjale tekoče podlage

BB in CC kreme

Čas je za lahkotnejše teksture na obrazu, zato smo preverili, katere BB in CC kreme so najboljša zamenjava za tekočo podlago.

Čeprav bo tekoča podlaga vedno imela svoje mesto v naši kozmetični torbici, je v času poletne vročine bolje nositi lahkotnejše, zračne teksture, ki nam ne bodo ob povečanem znojenju zamašile por. In kaj je boljša alternativa tekočim podlagam, kot so BB in CC kreme. Gre namreč za odličen hibrid med tekočo podlago, nego in zaščito pred soncem.

Te obarvane kreme so preproste za nanos, izenačijo ten, istočasno pa izboljšajo celoten videz kože. Namenjene so vsem, ki iščejo rahlo do srednjo prekrivnost.

Kakšna je razlika med BB in CC kremo?

Medtem ko tonirane kreme izenačujejo ten in nežno prekrivajo majhne pomanjkljivosti, njene naslednice, znane kot Beauty Balm, torej BB kreme in Color Correction, torej CC kreme, z eno potezo vlažijo, negujejo, ščitijo pred škodljivimi UV žarki in prekrivajo nepravilnosti.

Se sprašujete, katero izbrati? Na kratko: CC krema ima formulo z več pigmenti od BB kreme, zato veliko bolje prekriva rdečico, akne, madeže in druge pomanjkljivosti. Čeprav se niti BB niti CC kreme ne morejo pohvaliti z veliko paleto odtenkov, se oboje dobro uskladijo z vsako barvo polti, saj so transparentne in dosežejo naraven učinek zdrave in sijoče kože. (Kako čez dan na naličenem obrazu obnoviti zaščitni faktor? Imamo 3 genialne rešitve!)

Najboljše BB in CC kreme

Če ste pripravljeni preiti na lahkotnejše izdelke, ki kožo negujejo ter ščitijo pred UV žarki in prostimi radikali, potem so BB in CC kreme najboljša izbira za poletne dni. V nadaljevanju vam prinašamo naš izbor najboljših … Kdo ve, morda boste ravno zaradi njih za vedno rekli ‘adijo’ svoji najljubši tekoči podlagi.

 

Zaščita pred UV žarki: Kakšna je razlika med mineralnimi in kemičnimi filtri?

Foto: GlobalStock / Getty Images Plus via Getty Images, PR, povzeto po ljepotaizdravlje.hr