Kako čez dan na naličenem obrazu obnoviti zaščitni faktor? Imamo 3 genialne rešitve!

zaščitni faktor

Ličila so pomembna, toda zaščita pred soncem je še bolj pomembna. Vsaka od nas pa se sprašuje, kako naj na že naličen obraz tekom dneva ponovno nanese zaščitni faktor. Na srečo imamo za vas 3 genialne rešitve.

Vsako jutro morate pred nanosom tekoče podlage obvezno nanesti tudi izdelek z zaščitnim faktorjem. To čivkajo že ptički na vejah in upamo, da je vaša rutina točno takšna. Toda kako zaščitni faktor obnoviti tekom dneva, ko smo že naličeni, da si pri tem ne bi pokvarili ličil? Na srečo so strokovnjaki preizkusili na stotine trikov in metod ter z nami delili tri rešitve za to dilemo. (Zaščitni faktor na ustnicah je zelo pomemben)

Zaščitni faktor v prahu

Enako kot pudri v prahu za matiranje kože in fiksiranje ličil, se enostavno nanašajo tudi zaščitni faktorji v prahu. Nanesete jih direktno preko tekoče podlage, rdečila ali bronzerja, ker pa so transparentni, ličil ne bodo spremenili. Dermatolog je na TikToku priporočil uporabo mineralnih pudrov z zaščitnim faktorjem, saj so pravzaprav ‘nevidni’. Slaba stran pa je v tem, da gre za novost na tržišču, zato ni velike izbire teh izdelkov. Lahko pa izberete tudi stisnjene pudre v kamnu, ki vsebujejo zaščitni faktor.

1. Paula’s Choice On-The-Go-zaščitni puder ZF30 2. Hawaiian Tropic Mineralni puder ZF30

1. Clinique Sun Mineralni puder ZF30 2. Physicians Formula Mineral Wear ZF30

Zaščitni faktor v stiku

Zaščitni faktorji so odlični, saj so lahki in koži dajejo sijoč zaključek, prav tako so odlična izbira za vse, ki imate težave z aknami. Čeprav lahko ZF v stiku malce ‘uniči’ ličila, ga imajo mnogi radi, saj koži podari lep lesk.

1. Clarins Invisible Sun Care Stick ZF50 2. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Sun Defense Stick ZF50

Zaščitni faktor v pršilu

Če vas ideja, da bi karkoli morali nanašati na že naličen obraz, živcira, potem so zaščitni faktorji v pršilu najboljša izbira. Na koži boste imeli podoben občutek, kot bi nanesli pršilo za fiksiranje ličil. Pomembno je, da najdete res lahkoten zaščitni faktor v pršilu. (Tudi lase morate zaščititi pred sončnimi žarki, za kar bodo poskrbeli izdelki z UV zaščito)

1. Vichy Ideal Soleil voda za zaščito pred soncem s hidratacijskim učinkom ZF30 2. La Roche Posay Anthelios matirajoča brezbarvna meglica za obraz ZF50, 3. The Body Shop Meglica za obraz Skin Defence ZF30 4. Biotherm meglica za sončenje v pršilu ZF30

 

Ste še vedno rdeči, čeprav vsako jutro nanesete zaščitni faktor? Poglejte, kaj počnete narobe …

Foto: iconogenic/ Getty Images Plus via Getty Images, PR, povzeto po ljepotaizdravlje.hr