Tudi lase morate zaščititi pred sončnimi žarki, za kar bodo poskrbeli izdelki z UV zaščito

uv zaščito

Ko govorimo o UV zaščiti, se vsi vedno osredotočamo na zaščito obraza in telesa, velikokrat pa pozabimo na lase. Pred škodljivimi sončnimi žarki je namreč treba zaščititi tudi njih, saj bodo le tako lahko ostali lepi in negovani. Zato smo za vas izbrali nekaj odličnih negovalnih izdelkov za lase z UV zaščito, ki jih boste to poletje ves čas imeli pri roki.

Škodljivi UV žarki poškodujejo tudi lase, ne le kože, zato smo tokrat malce raziskali področje negovalnih izdelkov za lase z UV zaščito. Če želite, da bodo vaši lasje lepi, sijoči in da boste ohranili lepo barvo las, potem boste to poletje morali investirati v takšen izdelek. Težava je namreč v tem, da se lahko ob izpostavljanju soncu poškodujejo lasišče, barvni pigmenti in keratin, ki se nahaja v laseh. Posledično bodo lasje postali suhi, lomljivi, če jih barvate, jim bo zbledela barva … Vsekakor bodo daleč od lepih in sijočih las, zato se zna zgoditi, da jih boste po poletju morali tudi krepko postriči, kar bi bilo škoda. Poleg negovalnega izdelka za zaščito las pa ne pozabite niti na naglavna pokrivala, kot so kape, klobuki, rute in slamniki. (Deli telesa, na katere zagotovo pozabite nanesti zaščitni faktor)

Da bi bili vaši lasje tudi po poletju lepi, smo izbrali nekaj preverjeno odličnih izdelkov za nego las z UV zaščito. Vsi ti izdelki ustvarjajo zaščitno plast za nevtralizacijo prostih radikalov, ki nastajajo zaradi onesnaženja in okoliških dejavnikov, ter hkrati absorbirajo škodljive UV žarke. Kateregakoli boste izbrali, vam bo pomagal ohranjati lesk in zdrave lase.

Kako lase zaščititi pred klorom v bazenu?

Foto: Privetik / Getty Images Plus via Getty Images, PR