Ali veste, kakšno količino kreme ali seruma morate nanesti na obraz, da bi dosegli polni učinek?

kreme ali seruma

Količina izdelka, ki ga nanesete na obraz, je osnova za doseganje polnega učinka. Zatem, ko smo se naučili, v kakšnem vrstnem redu moramo na obraz nanašati izdelke, kaj je dobro za našo kožo in kaj ne, je čas, da gremo na naslednjo lekcijo. Tokrat se bomo naučili, kakšno količino kreme ali seruma morate nanesti na obraz.

Vseeno, če se držite korejske lepotne rutine v osmih korakih ali uporabljate tisto klasično, kjer uporabite 2-3 korake, je zelo pomembno, da veste, koliko določenega izdelka morate nanesti na kožo, da bi dosegli polni učinek. Preveč sredstva za čiščenje obraza lahko kožo izsuši, premalo zaščitnega faktorja vas ne bo zaščitilo pred škodljivimi UV žarki, premalo kreme ali seruma pa ne bo zagotovilo učinka, ki ga obljublja. Zato vam v nadaljevanju prinašamo vodnik po osnovnih negovalnih izdelkih in njihovih količinah.

Izdelek za čiščenje obraza

Preveč izdelka za čiščenje lahko dehidrira kožo in povzroči občutek zatezanja. Za čiščenje obraza je tako več kot dovolj kapljica v velikosti kovanca za 20 centov. Če uporabljate čistilno peno, je en potisk pumpice več kot dovolj.

Serum

Najpogosteje delamo napako pri serumih, ki ciljno delujejo na določeno težavo na koži. To se zgodi zato, ker se zelo hitro vpijejo v kožo. Če uporabljate serume, ki imajo pipeto, bo ena napolnjena pipeta dovolj za celoten obraz. Namesto, da serum nanesete direktno na obraz, ga nanesite na dlani ter z njimi izdelek nežno pritisnite na obraz. Če je serum bolj gost, je zadostna količina velikosti zrna graha.

serum

Dnevna krema

Pretiravanje s količino dnevne kreme je ena najpogostejših napak, ki jih počnemo. Tudi če se krema hitro vpije, to ne pomeni, da moramo nanesti dvojno količino. Če boste nanesli preveč kreme, bo obraz masten, če pa je boste nanesli premalo, bo koža morda suha.

Krema z zaščitnim faktorjem

Pri kremi z zaščitnim faktorjem ne smemo varčevati. Tukaj velja pravilo, da za obraz in vrat potrebujete količino dolžine dveh prstov.

Maska za obraz

Maske za čiščenje obraza, ki vpijejo odvečno maščobo, lahko kožo izsušijo. Zato je dovolj, če nanesete količino v velikosti kovanca 2 €. Nanesite jo predvsem na T-predel obraza. Če pa gre za vlažilno masko, je lahko nanesete nekoliko več.

Nočna krema

Med spanjem se koža obnavlja in nočne kreme so posebej formulirane, da pomagajo naravnim procesom obnavljanja kože. Prav tako vsebujejo več anti-age sestavin kot dnevne kreme. Količina kovanca za 1 € je več kot dovolj. Če boste nanesli večjo količino, tvegate zamašene pore, katerih posledica so mozolji.

Krema za okoli oči

Koža okoli oči je veliko tanjša, zato zahteva še dodatno pozornost. Ker je to področje majhno, s količino kreme ne smete pretiravati. Količina zrna graha je povsem dovolj za področje pod obema očema.

 

Foto: Youngoldman / Getty Images Plus via Getty Images; Pexels; povzeto po ljepotaizdravlje.hr