‘Baby blonde’: nežna barva za lase bo obnorela svetlolaske

baby blonde

V zadnjem času videvamo veliko trendov, ki so se vrnili iz 90. let – npr. scrunchie-ji, trakovi za lase, velike lasnice, pričeska Rachel … Zadnji trend pa lahko spet pripišemo temu obdobju, ko so se nosili svetli prameni. Svetovno znani frizerji v zadnjem času namreč prisegajo na barvo las, imenovano ‘baby blonde’.

‘Baby blonde’ barva las je v osnovi bleda platinasto svetla barva, frizerji pa so ji s tehnikami dodali čudovito dimenzijo, da je videti veliko bolj naravna. Navdih za barvo so našli v nežnih otroških laseh, na katerih se naravno prelivajo svetli in temni prameni. Barva se ustvari tako, da so korenine temnejše barve, nato pa se po celotni dolžini prelivajo nežni svetli odtenki, ki se mešajo s temnejšimi.

Vzdrževanje svetle barve las

Ključnega pomena pri tem trendu je lesk, ki se pri svetlo pobarvanih laseh velikokrat izgubi. Da bi vzdrževali svetlo barvo las, morate nujno uporabljati hranljive maske za lase, prav tako pa hoditi na nego k frizerju.

Hit pri zvezdnicah

Ta barva las je trenutno velik hit pri zvezdnicah, kot je npr. Sofia Richie. Njena frizerka Tauni Dawson, ki je znana tudi kot kraljica balayage-a, je zares zadela to tehniko barvanja. Ta pričeska pa je odlična za poletne dni, saj se odlično obnese tudi, če imate lase spete v kito ali figo, ker se prameni lepo prelivajo.

Foto: instagram/taunidawson