Beauty blender je lahko vzrok za problematično kožo

beauty blender

Beauty blender je lepotni pripomoček, ki ga je potrebno redno čistiti, če želimo, da na njem ne bo umazanije in bakterij, ki so vzrok za problematično kožo.

Glede na raziskavo je 61 % žensk povedalo, da čopiče in beauty blenderje čisti le enkrat mesečno, kar je veliko manj od tega, kolikokrat bi jih morali čistiti. Ker pa vsebujejo beauty blenderji največ bakterij, je to za njih še posebej pomembno. Ker jih pred uporabo vsakič navlažimo in jih takoj po uporabi ne očistimo, se na vlažnih mestih začnejo razmnoževati bakterije. In čeprav je beauty blender eden tistih lepotnih pripomočkov, s katerim puder najlepše nanesemo, je tudi eden tistih, ki lahko videz kože zelo poslabša. Te gobice bi namreč morali čistiti po čisto vsaki uporabi, menjavati pa bi jih morali na 3-6 mesecev. Če se boste tega držali, ne bo težav z reakcijami na koži.

Kako pravilno čistiti beauty blenderje?

Lahko uporabite posebno sredstvo za čiščenje lepotnih pripomočkov ali pa uporabite izdelek za odstranjevanje ličil, ki ga že uporabljate. Po čiščenju uporabite tudi antibakterijsko pršilo.

Postopek

Gobico potopite v mlačno vodo, nato pa nanjo nanesite izdelek za čiščenje ter jo 60 sekund umivajte na roki ali na silikonski podlagi za pranje čopičev. Zatem jo tako dolgo spirajte s toplo vodo, da iz nje teče le še čista voda. Na koncu jo ožemite in pustite, da se posuši na brisači.

 

Kako kožo pripraviti na ličenje, da bo gladka in sijoča?

Foto: Eternalcreative / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr