‘Cakey’ videz kože: 6 najpogostejših napak pri nanašanju pudra

napak pri nanašanju pudra

Puder je osnova vsakega ličenja, zato ga imenujemo tudi tekoča podlaga. Prav tako pa lahko poslabša ali izboljša celoten videz. Če se vam zgodi, da je puder na koži videti kot maska oz. kot temu govorijo v tujini ‘cakey’, potem zagotovo nekaj počnete narobe. Pred vami je 6 najpogostejših napak pri nanašanju pudra.

Niste dobro pripravili kože

Na videz pudra bo zelo vplivala priprava, torej vlaženje kože. Če je vaša koža dehidrirana, hrapava oz. ni v najboljšem stanju, bo to vplivalo na videz pudra. Zato morate vedno uporabiti vlažilno kremo in primer, šele nato pa nanesti tekočo podlago.

Krema in primer se nista vpila v kožo

Pred nanosom pudra je nujno, da se primer in krema za obraz popolnoma vpijeta v kožo. Šele nato lahko nadaljujete z ličenjem. Na ta način boste preprečili nastanek grudic.

Že dolgo si niste naredili pilinga

Res je, da ima vlaženje kože zelo pomembno vlogo, prav tako pa je pomemben piling. Če pilinga ne izvajate redno, se bodo na koži nabrale odmrle celice, zato bo puder skoraj zagotovo dobil ‘cakey’ videz.

Izbrali ste napačno formulo pudra

Enako kot lahko napačen odtenek povzroči učinek maske, lahko to naredi tudi neprimerna formula. Teksturo pudra je zato najbolje izbrati glede na tip kože. Mat formule so primerne za mastno kožo, osebe s suho kožo pa bi morale uporabljati pudre z vlažilnimi sestavinami.

Nanašate preveliko količino pudra

Morda pa je težava v tem, da na kožo nanesete preveliko količino pudra. To je najpogostejši vzrok, da bo puder deloval kot maska, še posebej, če čez podlago nanesete puder v prahu. Preveč slojev bo namreč kožo posušilo in ustvarilo ‘cakey’ videz.

 

Nasveti, kako z ličili ‘popraviti’ in privzdigniti spuščene veke

Foto: Jupiterimages / Getty Images Plus via Getty Images