Dišavna umetnina, ki je utrla pot sodobni parfumeriji

Dišavna umetnina

Kompleksna dišavna mešanica, steklenička čistih linij, število kot ime – prava dišavna umetnina. Ko je leta 1921 Gabrielle Chanel izumila N°5, je ustvarila dišavo, kot je še ni bilo in z njo v nehote povzročila, da so ostale dišave obdobja v hipu postale staromodne. Z N°5 se je Mademoiselle osvobodila konvencij in ustaljenih pravil časa ter vnesla revolucijo v svet parfumerije.

Dišavna umetnina CHANEL N°5, ki je utrla pot sodobni parfumeriji, je popoln izraz odmevnega uspeha, kot tudi prečudovita zgodba o samouresničitvi. Leta 2021, v slavo tej dišavi, ki je postala legenda, in za 100 let njenega zvezdništva, je Hiša CHANEL ustvarila kolekcijo ekskluzivnih kreacij v omejeni izdaji, ki si jo v celoti lahko ogledate tukaj: CHANEL praznična kolekcija ličil prinaša prave poslastice.

N°5 omejeni izdaji

N°5 je v svojih 100 letih vzbujala občudovanje in je vedno opominjala na popolno svobodo kreatorke, kateri dolguje uspeh. Leta 1921 se je Gabrielle Chanel odločila poenostaviti N°5 na osnovno. Steklenička, zunanja kartonasta embalaža in napis so brez nepotrebnega okrasja. N°5 je najbolj navdihujoče utelešenje duha Hiše.

100 let kasneje je CHANEL ustvaril novo in edinstveno verzijo N°5 Eau de Parfum. Prvič je steklenička delno narejena iz recikliranega stekla, ohranjajoč svoj čisti, živahni in prosojni videz. To steklo, ki je proizvod dolgoletnega partnerstva s podjetjem POCHET du COURVAL, ki se ponaša s priznanjem žive dediščine, se pridobiva s pomočjo inovativne tehnologije recikliranja.

Tudi zunanji ovoj je v novi obliki. Narejen je iz biorazgradljive papirjevine, čuten na otip in tesno objemajoč razpoznavno obliko legendarne stekleničke.

Za konec pa je srečno število Mademoiselle Chanel, 5, odtisnjeno v zlati barvi na etiketi te ekskluzivne reinterpretacije. Enak koncept velja za N°5 L’EAU, eno izmed 5 interpretacij dišave, ki jo je ustvaril Ekskluzivni parfumer Hiše Creator Olivier Polge, katere etiketa je okrašena s srebrnim odtisom števila 5.

dišavna

Foto: PR