DIY balzam za obnovo suhih las je to, kar vaši lasje nujno potrebujejo

balzam za obnovo suhih las

Če so vaši lasje suhi in se lomijo, nujno potrebujejo dodatno nego. Ta jim bo zagotovila, da bodo mehki, sijoči in svilnati. In kar je najbolje pri tem, balzam za obnovo suhih las si lahko naredite kar sami.

Vsi vemo, da oljčno olje blagodejno deluje na lase in kožo. Ker vsebuje bogate in hranljive sestavine, je to olje idealno za nego las. V kuhinji ga zagotovo imate, zato si lahko brez skrbi pripravite ta balzam za obnovo suhih las. Po redni uporabi bodo lasje močni, sijoči in veliko bolj zdravi.

Kako ga uporabljati?

Uporabite ga lahko na tri načine: kot balzam za lase, kot tretma z vročim oljem ali za oblikovanje las. Če ga boste uporabili, ko je pričeska že narejena, si ga majhno količino vtrite v dlani ter pojdite s prsti skozi pramene las po celotni dolžini. Če so vaši lasje zelo suhi, ga še dodatno vtrite na konice las. Zatem počakajte 10 minut, da se vpije in lase prečešite. Pri nanosu olja pa se vedno izogibajte koreninam las, da ne bi zmastili lasišča.

olivno balzam za obnovo suhih las

Kako si narediti balzam za lase?

Če imate zelo suhe lase, na njih po celotni dolžini nanesite 2 žlici oljčnega olja. Brisačo nato namočite v zelo vročo vodo, jo ožemite in zamotajte okoli glave. Pustite delovati 30 minut. Po tem času na lase dvakrat nanesite šampon ter lase dobro umijte in nanesite še balzam, ki ga vedno uporabljate. Lasje bodo po takšnem tretmaju globinsko nahranjeni, zato bodo mehki in sijoči. Takšen balzam si lahko naredite enkrat tedensko, če so vaši lasje zares suhi. Sicer pa enkrat do dvakrat mesečno.

 

Tri barve las, ki bodo prevladovale to jesen

Foto: deniskomarov, Margaryta Basarab / Getty Images Plus via Getty Images