Ideje pričesk za mastne lase, ki so tako lepe, da si boste želeli preskočiti še kakšno pranje las

Ideje pričesk za mastne lase

V zadnjih 18. mesecih se je pri večini žensk zagotovo spremenila rutina nege las. Ko smo delali od doma, je bilo namreč najlažje, da si naredimo kar razmršeno figo ali čop in smo posledično tudi preskočili kakšno pranje las. Sedaj pa smo to rutino spremenili v ideje pričesk za mastne lase, ki so videti zares odlično.

Seveda si želimo biti urejeni in izgledati čudovito, obenem pa imamo dobro novico, da lahko te preproste pričeske vključite v svoj poslovni vsakdan. In pri tem izgledate čudovito.

Če las ne umivamo tako pogosto, je lahko to prav dobro za naše lase. Če jih umivamo vsak dan, jih lahko namreč poškodujemo, saj iz njih speremo olja, kar jih posledično izsuši. Prav tako pa je za naše lase zelo dobrodošlo, če damo za nekaj dni na stran ravnalnike in sušilnike las.

Seveda pa nihče nima rad občutka mastnih las, vendar če si znamo narediti primerno pričesko, lahko za kak dan ali dva preložimo pranje las. Kako? S preprostimi pričeskami, ki jih naredimo drugi ali tretji dan po umivanju las. Te pričeske tudi najlažje ustvarimo, če lasje niso sveže oprani.

Če se vam lasje zares hitro zmastijo, pa si lahko pomagate s suhim šamponom, ki dela čudeže. Po eni strani lahko ustvarite spete, razmršene pričeske, po drugi strani pa zglajene visoke čope, ki nas spominjajo na 90. leta. Poglejmo, kakšne pričeske je najbolje ustvariti, ko so lasje že malce mastni.

Razmršena figa

Ta pričeska je pametna izbira, saj lase dobro počešemo nazaj in jih spnemo v visoko figo, pri tem pa lahko konice las ostanejo razmršene. Če so vaši lasje spredaj videti mastni, uporabite suhi šampon, ki bo zadevo hitro rešil in nihče ne bo opazil, da si las že nekaj dni niste oprali.

@britsully / instagram

Čop iz 90. let

Odličen trik za mastne lase je ta, da ko lasje postanejo mastni, enostavno spremenite položaj prečke. Trenutno je v trendu prečka na strani in visok čop, ki se vračata iz 90. let. To je odlična pričeska za tretji dan po pranju las.

@ash_kolm / instagram

Supermodel figa iz 90. let

Gre za povsem zglajene lase, ki so speti v visoko figo, pri tem pa konice las štrlijo ravno navzven. To pričesko smo v zadnjem času videli na Kendall Jenner, Belli Hadid, Kaii Gerber …

@laurapolko / instagram

Kitke po celotni dolžini

Te urejene kitke, ki segajo od vrha glave in do konic so odlična izbira za tretji dan po pranju las, saj so lasje lepo zglajeni in speti v kitke. Prav tako boste videti zelo urejeno.

@justinemarjan / instagram

Vrnitev sponke za lase

Sponka za lase se je vrnila v velikem slogu in je tako šik kot uporabna. Da bi naredili bolj moderno pričesko, lase spnite ob zatilju.

@smallgirlbigblog / instagram

Elegantna ribja kost

Začnite z zglajenimi lasmi, ki jih spnete v visok čop. Nato spletite ribjo kost (ali navadno kito) ter s prsti stvarite volumen tako, da vsak del kite povlečete malce navzven.

@justinemarjan / instagram

Visoka čopka

Ta pričeska bo odlično skrila mastne korenine las. Lase razdelite na sredi ter na vsako stran naredite majhen čop. Če so lasje zares mastni, uporabite suhi šampon.

@amandaleehair / instagram

Nizka figa

Ta pričeska je zares elegantna in brezčasna. Lase dobro zgladite in jih spnite v nizek čop. Nato jih zavijte v lepo počesano, gladko figo in jo dobro pritrdite z lasnicami.

@verafursova / instagram

 

 

Najpopularnejši jesenski dodatki za lase po predlogu frizerjev

Foto: instagram