Serija, ki si jo enostavno morate ogledati

serija

Ena izmed Netflixovih zadnjih hit serij je vsekakor serija Maid (Čistilka), ki je zasnovana na resnični zgodbi ženske, ki je želela boljše življenje zase in svojo hči. Gre za serijo, ki si jo enostavno morate ogledati.

Serija je povzeta po knjigi pisateljice Stephanie Land Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive. Glavni lik zgodbe je Alex, ki jo igra Margaret Qualley, hči igralke Andie MacDowell, ki prav tako igra v tej seriji. Zgodba govori o mami samohranilki, ki zapusti nasilnega fanta in se bori za skrbništvo nad svojo skoraj 3-letno hčerko Maddy. Medtem pa čisti hiše, da zasluži nekaj denarja za preživetje. Serija se vam bo zasidrala v srce, saj gre za trezen in realen prikaz, kako se mama bori s čustveno zlorabo, obenem pa z ameriškim zlomljenim socialnim sistemom.

Serija je že v prvem tednu predvajanja dosegla lestvico top 10 najbolj gledanih serij. V Sloveniji je trenutno na 10. mestu. Po podatkih Netflixa si je serijo v prvih 4 tednih ogledalo že 67 milijonov naročnikov, kar je več od rekorda, ki ga je postavila serija The Queen’s Gambit, katero si je v istem času ogledalo 62 milijonov naročnikov.

Če si serije še niste utegnili pogledati, ker jo je najverjetneje zasenčil velik uspeh serije Squid Game, vam toplo priporočamo, da si vzamete čas in pogledate 10 epizod te omejene serije. Glavna igralka Margaret Qualley vas bo navdušila s svojo igro. Prikazala bo Alexino realnost, njene lepe trenutke s hčerko, težek odnos z njeno mamo, ki tudi sama potrebuje pomoč, čustveno zlorabo, ki jo nad njo izvaja njen partner in njene najbolj temne trenutke. Zares je serija, vredna ogleda.

 

Novembrske filmske uspešnice na velikih platnih

Foto: Netflix