Ima zlato v kozmetičnih izdelkih sploh učinek?

zlato v kozmetičnih izdelkih

Zlato je sestavina, ki se je v kozmetičnih izdelkih znašla že v času Kleopatre. Mi pa se sprašujemo, če ima zlato v kozmetičnih izdelkih sploh učinek ali gre le za marketinški trik?

Zagotovo ste med sprehajanjem med policami drogerije ali na Instagramu naleteli na kozmetiko, obogateno z zlatom. Takšna kozmetika je vedno videti luksuzna, prav tako pa obljublja odlične rezultate. Zato se sprašujemo, če ima zlato zares dober učinek na našo kožo ali nam lepotne znamke prodajajo le luksuz?

Pomlajevalni učinek

Primerna uporaba zlata pravzaprav vzpodbuja delovanje kolagena in elastna. Ko govorimo o negi kože, obstaja tudi legenda, da je tudi Kleopatra vsako noč uporabljala masko z zlatom, ki je imela pomlajevalni učinek. Zato se sploh ne čudimo, da je ta sestavina tudi dandanes zelo zastopana v lepotni industriji.

Antioksidant

Zlato je antioksidant, ki je vedno odličen za našo kožo, v kozmetičnih izdelkih pa vzpodbuja naravne procese regeneracije, hidrira kožo ter izboljšuje cirkulacijo krvi. Ker ima močno antibakterijsko delovanje, pomaga tudi v boju proti aknam in raznim vnetjem kože. Pospešuje tudi čvrstost kože in gladi gubice. Zrela koža ga vsekakor obožuje. Pomembno je tudi poudariti, da aktivni nano delci zlata dosežejo celo bazalni sloj epidermisa ter vzpodbujajo naravni proces vlaženja kože. Poleg tega pa na koži ustvarijo tudi zaščitni sloj ter preprečujejo infekcije kože.

 

Masaža obraza: kako jo vključiti v lepotno rutino.

Foto: Inarik / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr