Imate suhe lase? Naredite si balzam iz oljčnega olja

balzam iz oljčnega olja

Predvsem poleti lasje zaradi vseh zunanjih vplivov hitro postanejo suhi, konice pa se lomijo. Če želite, da bodo vaši lasje sijoči, mehki in svileni, potem si sami naredite balzam iz oljčnega olja.

Oljčno olje na lase deluje zelo blagodejno, saj vsebuje bogate, hranljive sestavine, ki bodo nahranile lase in jim povrnile sijaj.

Čeprav se ob omembi oljčnega olja morda najprej spomnite na kuhanje, bo steklenička tega olja v vaši kopalnici nadvse priročna. Oljčno olje namreč poskrbi, da bodo lasje spet močni, sijoči in zdravi. Vseeno, ali ga uporabite kot balzam, tretma z vročim oljem ali pri oblikovanju las, na vaše lase bo vplivalo zelo blagodejno.

Kako ga uporabiti za oblikovanje las?

Majhno količino oljčnega olja pregnetite med dlanmi, nato pa ga vtrite na konice las. Lahko ga razporedite tudi po dolžini las, vendar manjšo količino. Nikakor pa ga ne nanašajte na korenine las, saj bodo mastne. Pustite delovati 10 minut, da lasje vpijejo potrebno količino olja, nato pa lase prečešite in jih oblikujte.

Kako narediti balzam iz oljčnega olja?

Če imate zelo suhe lase, na njih nanesite 2 žlici oljčnega olja. Brisačo nato namočite v zelo vročo vodo, jo ožemite in zamotajte okrog glave. Tako pustite 30 minut. Po tem času lase dvakrat umijte s šamponom. Ta balzam bo vaše lase obnovil v globino las, zato bodo mehki in sijoči.

oljčno

Tudi lase morate zaščititi pred sončnimi žarki, za kar bodo poskrbeli izdelki z UV zaščito

Foto: Inside Creative House, kazmulka / Getty Images Plus via Getty Images