10 poletnih lepotnih pravil, ki jih morate poznati in upoštevati

10 poletnih lepotnih pravil

Če želite poskrbeti za naraven, zdrav in lep videz, se to poletje držite teh 10 poletnih lepotnih pravil …

10 poletnih lepotnih pravil

#1 Zaščitite ustnice

Balzami za ustnice so poleti še bolj popularni, mi pa vam priporočamo, da izberete takšnega, ki ima zaščitni faktor in bo ustnice ščitil pred škodljivimi UV žarki. Težava je v tem, da pri nanosu zaščitnega faktorja na ustnice velikokrat pozabimo, ker pa gre za še bolj občutljivo kožo, lahko tudi tukaj pride do težav, med drugim je tudi večja možnost nastanka kožnega raka. (Zaščita pred UV žarki: Kakšna je razlika med mineralnimi in kemičnimi filtri?)

#2 Sušilnik las lahko pospravite

Poleti se nosijo spuščeni, valoviti lasje in to je tudi pravi čas, da imajo vaši lasje malce premora od vseh naprav za oblikovanje las in vseh izdelkov, ki jih sicer uporabljate.

lepotnih

#3 Zaščitite lase

Ne pozabite, da morate na morju tudi lase zaščititi pred škodljivimi UV žarki ter slano vodo. To lahko storite s pokrivali in z balzami za lase, ki se ne spirajo in imajo UV zaščito.

#4 Manj je več

Poleti je bolje, da na obraz ne nanašate veliko ličil. Ličila naj bodo bolj lahkotna. Namesto pudra izberite obarvano kremo, rdečila za ustnice zamenjajte z balzamom za ustnice ali bleščilom, ko ste na bazenu ali na plaži, pa uporabljajte vodoodporno maskaro.

#5 Črte od sončenja

Pojavijo se na delih, kjer nosimo kopalke ter tudi na stopalih. Če ste na soncu nosili čevlje s trakci in se sedaj vidi velika razlika, lahko te bele črte zakamuflirate z mešanico bronzerja in kreme.

#6 Ne prekrivajte sončnih opeklin

Če vas je npr. opeklo po ramenih in je koža rdeča, je nikakor ne prekrivajte z bronzerjem. Najprej jo ohladite z gelom aloe vere in če vas ne peče, lahko uporabite še losjon, ki vsebuje svetleče delce. Nikakor pa na to občutljivo kožo ne nanašajte ličil. (Sončne opekline: 8 nasvetov, kaj storiti, ko se koža lušči)

#7 Kreme za samoporjavitev

Če se odločite za nanos kreme za samoporjavitev, najprej naredite piling, da bi odstranili vse odmrle celice. Nato nanesite kremo za samoporjavitev in jo vzdržujte z vlažilno kremo, da bo čim dlje obstojna in enakomerno razporejena.

sončenje

#8 Ne pozabite na te predele

Ko nanašate kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem, ne pozabite na te predele: ušesa, zadnji del vratu, dlani, stopala in ustnice. (Deli telesa, na katere zagotovo pozabite nanesti zaščitni faktor)

#9 Izognite se majhnim mozoljčkom

Poleti se velikokrat zgodi, da zaradi vročine ter povečanega znojenja na koži nastanejo majhni mozoljčki. Prvi korak je, da uporabljate kreme z zaščitnim faktorjem, ki ne mašijo por. Znojenje pa lahko zmanjšajte tako, da nosite lahkotna oblačila iz bombaža ali lanu.

#10 Pravilna depilacija bikini področja

Če pogosto brijete bikini področje, hitro nastanejo razna vnetja, rdečica, dlačice pa se začnejo vraščati. Da bi se temu izognili, najprej naredite piling, da odstranite vse odmrle celice. Preden greste na morje, si dlačice raje depilirajte, saj boste z britvico preveč dražili kožo.

 

Kako poleti skrbeti za pazduhe in premagati neprijetne telesne vonjave

Foto: PeopleImages, jacoblund, gawriloff / Getty Images Plus via Getty Images