Samoporjavitvene kreme: vse, kar morate vedeti o pripravi kože in nanosu

samoporjavitvene kreme

Po dolgi zimi nas ima večina zelo svetel ten kože, ker pa prihajajo sončni dnevi, je dobra ideja, če za malo več barve posežemo po samoporjavitvenih kremah. Tukaj pa se pojavi strah, da samoporjavitvene kreme ne bomo lepo nanesli in bodo nastale oranžne lise. Brez skrbi! Pri tem vam bomo pomagali s super nasveti.

Nanos samoporjavitvene kreme je v teoriji vedno lažji kot v praksi. In če imate slabe izkušnje z njimi, vas je verjetno strah, da ten po nanosu ne bo enakomeren ali da bodo celo nastale oranžne lise. Dobra novica je ta, da so formule samoporjavitvenih krem dandanes vse bolj enostavne za nanos, prav tako pa zagotavljajo dobre rezultate. Kako se torej lotiti nanosa samoporjavitvene kreme? Pred pričetkom nanašanja morate narediti še nekaj drugih korakov … Sledite našim nasvetom in vaš ten bo lepo zagorel.

Kako do lepo zagorelega tena?

1. Odstranite dlačice

Preden sploh začnete, morate odstraniti vse dlačice. Enako velja tudi za ostale stvari, ki jih morate narediti prej: manikiro in pedikuro, barvanje las, ipd. Vse to lahko namreč na določenih delih odstrani samoporjavitveno kremo.

2. Piling je ključen

Piling je zelo pomemben korak, saj se sicer samoporjavitvene kreme vpijejo v suho kožo, pri tem pa nastanejo temni madeži. Piling, ki bo odstranil odmrlo kožo, naredite na celotnem telesu, najbolj pa se osredotočite na kolena, komolce, gležnje in pete. Zelo je tudi pomembno, da ne uporabite pilinga na oljni osnovi, saj bo zaradi njega koža po nanosu samoporjavitvene kreme zelo neenakomerne barve.

3. Koža naj bo posušena, vendar navlažena

Po tuširanju kožo dobro posušite in počakajte 10 minut. Nato nanesite vlažilni losjon, še posebej ga vtrite na kolena, komolce, gležnje in kakšne druge bolj suhe predele kože.

4. Izberite samoporjavitveno kremo, ki vam odgovarja

Nanos pene je najlažji, prav tako v večini zagotavljajo bronasto zagorelost. Za začetnike pa je najboljša izbira obarvana samoporjavitvena krema, saj boste točno videli, kako ste jo nanesli. Najbolje je izbrati takšen izdelek, ki vam najbolj ustreza in s katerim najlažje dosežete dobre rezultate. Da boste to ugotovili, pa bo potrebnega nekaj testiranja.

5. Najprej obraz

Strokovnjaki priporočajo, da se najprej lotite obraza in kremo nanesete z golimi rokami, nato pa roke dobro sperite. Vendar pozor, ne smete narediti te napake, da bi kremo nanesli le na izpostavljene dele obraza (kot so ličnice). Nanesti jo morate po celotnem obrazu.

6. Nadaljujte pri nogah

Nato nadaljujte pri stopalih in nogah, končajte pa pri rokah in dlaneh. Vse skupaj vam bo zelo olajšala rokavica za nanos samoporjavitvene kreme.

7. Napake se zgodijo

Če že sproti vidite, da ste na nekatere dele nanesli preveč kreme, vas lahko rešijo vlažilni robčki.

8. Raje počakajte

Samoporjavitveni kremi dajte čas, da se lepo vpije in posuši. Če je v navodilih napisano pet minut, raje počakajte deset. Šele nato oblecite oblačila.

Zagorel ten nato vzdržujte z vlažilnim losjonom, če pa se boste izpostavljali soncu, na kožo obvezno nanesite kremo z zaščitnim faktorjem.

samoporjavitvene

Izbrali smo nekaj samoporjavitvenih izdelkov, ki jih je vredno preizkusiti:

 

 

Losjon ali olje za telo: kakšna je razlika in kdaj katerega uporabljati?

Foto: puhhha, CherriesJD / Getty Images Plus via Getty Images, PR