Japonska metoda 4-2-4 za popolnoma čisto kožo obraza

japonska metoda

Vsaka od nas ima svojo metodo čiščenja obraza in vsaka od njih je v redu. Istočasno pa si želimo preizusiti še kakšno novo. Japonska metoda čiščenja obraza se izvaja v treh korakih in pravi, da se obraz čisti le zvečer.

Japonci so si izmislili lasten ritual nege obraza, ki zagotavlja popolno kožo. Japonska metoda traja 10 minut in je sestavljena iz treh ključnih korakov, zaradi katerih bo vaš obraz zasijal. V nadaljevanju boste izvedeli, kako izvajati japonsko metodo čiščenja obraza 4-2-4 in kakšne so njene pozitivne lastnosti.

Gre za 3 faze:

  • Začnite z oljem, ta postopek naj traja štiri minute.
  • Nato uporabite sredstvo za čiščenje kože. Ta del naj traja dve minuti.
  • Zadnji korak je spiranje, ki traja štiri minute. Če uporabljate to metodo čiščenja, obraza ne rabite umivati zjutraj, temveč le zvečer.
Prve 4 minute: Oljna faza

Oljna faza izboljšuje prekrvavitev, saj je kožo treba masirati točno štiri minute. Prav tako se zmehča zgornji sloj kože, kar pomaga pri odpiranju por. Ključnega pomena je izbira pravega olja, ki se lahko zadrži na površini obraza. Na primer jojobino olje se bo vpilo v kožo, zato je bolje uporabiti ricinusovo olje, ki bo iz kože izločilo še strupe.

Drugi 2 minuti: Faza čiščenja

Po masaži obraza nanj nanesite malo sredstva za čiščenje. Najbolje je izbrati kremno čistilno sredstvo, saj pena ali gel izsušita kožo. Z nežnimi gibi dve minuti čistite obraz.

Zadnje 4 minute: Faza spiranja

Spiranje pričnite s toplo vodo, kar naj traja dve minuti, končajte pa s hladno vodo, kar naj prav tako traja dve minuti. Topla voda bo s kože sprala višek olja in povečala pretok krvi na površini, medtem ko bo hladna voda zaprla pore. Ta tehnika pomaga pri vlaženju kože, tako da bo po koncu vaša koža lepa in sijoča.

 

Vitamin C za nego kože najverjetneje uporabljate narobe.

Foto: K-Angle / Getty Images Plus via Getty Images