Kakavovo maslo je odlično za pripravo kože na sončenje

kakavovo maslo

Naj vam zaupamo skrivnost lepe kože in zagorele polti. Odgovor je kakavovo maslo.

Kakavovo maslo je pravo darilo matere narave, zato bi ga morali uvrstiti v vsakodnevno nego naše kože. Ob stiku s kožo hitro topi ter za seboj pušča dišeč in svilen občutek na koži.

kakav

Kako kakavovo maslo deluje na kožo?

Kakavovo maslo je odlično za nego kože in odličen zaveznik pri vzdrževanju zagorelega tena. Ne vsebuje umetnih barvil, dišav in kemikalij, zato je odlična izbira za vse, ki iščete izdelek za naravno nego kože. Njegove lastnosti so:

  • kožo navlaži
  • pomaga pri obnovi občutljive kože
  • deluje kot močan antioksidant

kakav

Ker vsebuje veliko vitaminov, še posebej vitamina E, intenzivno nahrani in ščiti kožo, zato ga je priporočljivo uporabljati poleti. Izvrsten je pri pripravi kože na sončenje ter tudi med samim sončenjem. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov nevtralizira proste radikale, ki na koži nastanejo med izpostavljanjem soncu, zmanjšuje izsuševanje kože ter izboljšuje njeno elastičnost. Zaradi vseh teh lastnosti je odlična izbira za nego tudi po sončenju, saj bo koža navlažena, nahranjena in mehka.

Če ga boste uporabljali med sončenjem, morate obvezno nanesti tudi izdelek z zaščitnim faktorjem (kakavovo maslo ga ne vsebuje). Sicer je maslo v trdnem stanju, vendar se ob stiku s kožo stopi in lepo vpije. Prav tako pa ima čudovit čokoladni vonj. Koža bo po nanosu sijoča, svilnata in mehka.

Kaj storiti, če vas opeče sonce: 7 genialnih nasvetov.

Foto: Ridofranz, Anna Puzatykh / Getty Images Plus via Getty Images, Pexels, PR