Kako doseči valovite in razmršene lase kot s plaže

razmršene lase

Če vam je všeč, kako so vaši lasje videti na morju, potem morate preizkusiti ta trik, ki vsakič deluje. V nadaljevanju preberite, kako doseči valovite in razmršene lase kot s plaže.

Na morju so naši lasje večinoma valoviti in razmršeni, kar nastane zaradi kombinacije morske vode in sušenja las na zraku. In veste kaj? Takšna pričeska je prav lepa, zato ni čudno, da je postala tudi velik hit. A kako jo ustvariti in vzdrževati doma? Za vas imamo trik, ki ga morate preizkusiti.

Postopek …

Lase si najprej navijte (na način, ki vam je najljubši), nato pa jih razčešite ali pojdite skozi njih s prsti, da dobite videz razmršenih las. Zatem jih popršite s pršilom s slano vodo. Pri tem naj poudarimo, da v kupljenih slanih pršilih za lase ni navadna morska voda, temveč ta pršila le oponašajo učinek, ki ga ima morska voda na vaše lase. To pa dosežejo s kombinacijo naravnih olj, ekstraktov in soli.

Dodajanje volumna

Poleg tega, da bo vašim lasem takšno pršilo dalo teksturo in jih naredilo valovite, boste pridobili tudi na volumnu. Slana pršila namreč delujejo podobno kot suhi šamponi – sol iz pršila vpije odvečno maščobo iz lasišča, lasje pa so zaradi tega dalj časa lepi in močni. Takšna pršila so odlična predvsem za oblikovanje razmršene pričeske z mat videzom.

Tukaj velja še opozoriti, da tega pršila za lase ne uporabljajte na sveže opranih laseh, saj zaradi pomanjkanja naravnih olj v laseh ne bo najbolje delovalo. Če želite hiter učinek, ga nanesite na suhe lase ter jih posušite s sušilnikom las, na katerem nastavite hladen zrak.

Preberite tudi članek ‘Baby blonde’: nežna barva za lase bo obnorela svetlolaske.

Foto: Olgaecat / Getty Images Plus via Getty Images, povzeto po ljepotaizdravlje.hr