Kako kožo negovati po dopustu in ji povrniti zdrav lesk

kožo negovati po dopustu

Posledice poletja in zunanjih dejavnikov so dehidrirana koža, luščenje ter hiperpigmentacija. Zato je pred vami nekaj odličnih nasvetov, kako kožo negovati po dopustu, da bi ji spet povrnili zdrav lesk in jo spravili v stanje, v katerem je bila.

Vseeno, kako radi smo na soncu in na plaži, naša koža na ta način pridobi kar nekaj posledic, ki jih povzročajo izpostavljanje soncu, veter in morje. Zagotovo ste že sami opazili, da je vaša koža suha ali celo globinsko dehidrirana, groba, da je izgubila zdrav lesk ali pa je na vašem obrazu začela nastajati hiperpigmentacija. Zaradi vsega tega je po dopustu potrebno še dodatno poskrbeti za kožo. To lahko storite v nekaj korakih …

Piling

Čeprav vemo, da vas je morda strah, da boste s pilingom izgubili zagorelo barvo, temu ne bo tako. Koža bo dobila lep sijaj, polt pa bo izenačena. S pilingom se namreč odstranijo vse odmrle celice, če pa ste ravno v fazi, ko se vaša koža lušči, potem malce počakajte in jo vmes negujte z vlažilnimi kremami, serumi in maskami, da bi si čim prej opomogla in da bi se zaščitna pregrada zacelila.

Globinsko vlaženje

Po pilingu je zelo pomembno, da kožo globinsko navlažite. Izberite izdelke, ki vsebujejo sestavine, kot so glicerin, hialuronska kislina in skvalan. Te sestavine bodo pripomogle h globinskemu vlaženju kože, krepitvi zaščitne pregrade in njeni obnovi. Vse to je temelj, da je lahko koža videti zdrava. Če sicer ne uporabljate seruma in vlažilne kreme za obraz, ju dajte vključiti v svojo nego.

Hiperpigmentacija

Temni madeži oz. hiperpigmentacija so rezultat prekomernega izpostavljanja soncu brez primerne zaščite. Na žalost ni hitrega načina, kako se znebiti teh madežev, vendar obstajajo super izdelki, ki bodo upočasnili njihov nastanek in zmanjšali obstoječe. Najboljša preventiva pred nastankom hiperpigmentacije pa je seveda čim manjše izpostavljanje soncu, uporaba izdelkov z visokim zaščitnim faktorjem. Če pa pride do pojava madežev, je najboljša uporaba izdelkov, ki vsebujejo vitamin C.

 

Vse o izdelku, ki je enako pomemben kot krema za sončenje, vendar ga večina zanemarja

Foto: Margaryta Basarab / Getty Images Plus via Getty Images