Kako najti popoln odtenek tekoče podlage za obraz?

tekoče podlage

Ponudba tekočih podlag za obraz še nikoli ni bila tako raznovrstna, kar je zares sijajno. Ampak ravno pestra izbira lahko ustvari težave pri izbiri primernega odtenka. Če še do zdaj niste našli rešitve za to, vam v nadaljevanju razkrivamo, na kaj morate biti pozorni, da boste našli popoln odtenek tekoče podlage za obraz.

Glede na ponudbo pudrov oziroma tekočih podlag imamo občutek, da se na policah vsak teden pojavi nova, naprednejša linija, številka odtenka pa samo pri eni liniji nenehno raste – ponekod jih je preko 40! No, ta številka ne razkriva prave zgodbe. Veliko število odtenkov nas praviloma zavede (mnoge znamke nudijo stopnjevanje bež odtenka z le tremi temnimi na koncu spektra), osnovne barve pa niso vedno takšne kot jih vidite (zelo pigmentirane, a na temni koži ustvarijo umeten videz). Mnoge ženske več let ne uspejo najti idealnega odtenka zase, ampak situacija se bo sedaj zagotovo spremenila. Dajmo skupaj najti tisto idealno!

Predhodne priprave

Najhitrejši način, da se znajdete med številno izbiro in, da zožite izbor, je, da se odločite, kakšen končni učinek želite doseči – sijaj ali mat. Že s tem ste izločili 50 % ponudbe. Zatem se odločite, katera tekstura vam najbolj odgovarja: tekoča s pršilko, v kremi … To izloči dodatnih 30 %. Vam je že lažje? Pozorni morate biti še na dve pomembni stvari. Morda bo delovalo napačno, a, če je vaša koža zelo mastna, vam bo bolj odgovarjala podlaga v kremi, saj bolje prikriva maščobo od tiste lahke, nemastne, ki se bo do konca ‘napila’ maščobe. Če ne marate občutka teže na koži, se odločite za podlago z večjo koncentracijo pigmenta. V tem primeru je dovolj, da nanesete manjšo količino na obraz, ko pa gre za transparentne izdelke, je potrebno nanesti več slojev.

Kakšna je barva vaše kože?

Če ste zares prepričani v to, kakšni so podtoni vaše kože (hladni, nevtralni ali topli), tako kakor ste prepričani v datum vašega rojstva, potem lahko preidete na naslednji nivo, ampak z opozorilom: ne obstaja standardna kategorizacija podlag glede na ton kože. Zato morate preveriti vsak izdelek individualno. Če niste prepričani, oblecite belo majico in se poglejte v ogledalo na naravni svetlobi. V beli majici je mogoče opaziti modre, rdeče, rumene, olivne ali rožnate tone kože; nobena druga barva ne bo dala tako realne slike. Še vedno vam ne uspe izbrati tona vaše kože? Če je ta – ko se posončite – zlatega ali bakrenega odtenka, potem je govor o toplih podtonih. Če hitro pordečite (v primeru svetle polti), če koža deluje olivnato ali je videti bolj črna kot rjava, potem ima vaša koža hladne tone. Če opazite hladne in tople podtone, pomeni, da je vaša koža nevtralna.

nianse

Strategije za senčenje

Čas je, da si obarvate roke z barvami! Koža na obrazu vsebuje najmanj dva tona. Spodnji del obraza, vrh nosu, čelo in ličnice na obrazu so običajno druge barve, glede na to, da so ti deli najbolj izraziti in najbolj podvrženi sončnim žarkom. Obstajajo trije načini, da se spoprimete s tem. Če želite uporabiti podlago v le enem odtenku, je vaš cilj, da najdete barvo, ki bo povezala dva tona obraza. Druga strategija: tekoča podlaga naj bo v barvi, ki odgovarja tonu kože v centralnem delu obraza (odtenek, ki bo izenačil barvo in posvetlil predele okoli oči, pod nosnicami in okoli ustnic), zatem s pomočjo bronzerja dodajte globino in toplino spodnjemu delu obraza. Za izenačitev barve naravno svetlejših delov kože naj bo tekoča podlaga veliko svetlejša. Uporabite lahko tudi korektor. Najbolj pomembno je, da se notranji del obraza ujema z dekoltejem.

Preizkus

Izbrane tri barve, ki so najbolj podobne barvi vaše kože, nanesete na obraz (pod ličnicami, če jih usklajujete z barvo notranjega dela obraza, ali v liniji spodnje čeljusti, če jih usklajujete z barvo zunanjega dela obraza). Nato pojdite na dnevno svetlobo. Če se vam zdi, da ste dobro izbirali, nanesite malo podlage na kožo med kazalcem in palcem. Ta del kože je zelo naguban, zato bo dober pokazatelj nalaganja podlage v obraznih gubah. Če nimate priložnosti, da izvedete ta celoten preizkus, vzemite kozmetično ogledalo in samo približajte barve ob lice. Čeprav vam bo verjetno lažje, da jih razporedite po zgornjem delu dlani, a ta strategija vas bo ponesla v napačno smer – k temnejšim odtenkom od tistih, ki jih resnično potrebujete. Če se ne morete odločiti, katero izbrati, vzemite obe in ju zmešajte.

Poglejte, kako nanesti tekočo podlago in ostala ličila, da dobite lep in naraven zaključek. To je popoln make-up za vsak dan:

Moringa olje za nego kože – vse njegove prednosti, ki jih morate poznati

Foto: heckmannoleg, Puhhha/ Getty Images Plus via Getty Images