Moringa olje za nego kože – vse njegove prednosti, ki jih morate poznati

moringa olje

Je vaša kozmetična polica v kopalnici polna različnih izdelkov, kot so kreme in serumi za vlaženje, proti gubam, s kolagenom, za beljenje kože ipd.? Sedaj pa si zamislite, da lahko vse te učinke dobite le v eni steklenički. Tako je, vse to vam zagotavlja moringa olje.

Kaj sploh je moringa olje?

Gre za olje, ki se pridobiva iz rastline moringa, ki raste v Himalaji. Olje je bogato z omega maščobnimi kislinami in antioksidanti, ki pomirjajo kožo ter jo ščitijo. Antioksidanti delujejo kot naravni konzervansi, zato gre za stabilno olje, ki je odporno na toploto in ima posledično tudi daljši rok trajanja. Bogato je tudi z oleinsko, palmitoleinsko in linolno kislino, prav tako pa z vitaminoma A in C.

Semena moringe vsebujejo okoli 40 odstotkov olja, ki vsebuje veliko trigliceridov oleinske kislina, zato ga velikokrat primerjajo z oljčnim oljem. Ker pa vsebuje tudi vitamin E, zelo izboljšuje teksturo kože.

moringa

Prednosti moringa olja za kožo

Kožo vlaži: Moringa olje vsebuje okoli 40 odstotkov mononasičenih maščobnih kislin, od tega kar 70 odstotkov oleinske kisline. Zato gre za zelo vlažilno olje in je odlično za suho ter občutljivo kožo.

Anti-age učinek: Če gre za relativno sveže olje, potem deluje tudi tako, da zapolni majhne gubice.

Zdravilne lastnosti: Ker je moringa olje znano tudi po tem, da kožo celi, je odlično za manjše ureznine, opekline ipd.

Uravnava naravna olja: Po sestavi je podobno naravnim oljem v naši koži, zato koži tudi pomaga, da se uravnovesi.

Antimikrobno delovanje: Ima antimikrobne in protivnetne lastnosti, ker pa vsebuje tudi veliko količino vitamina E, vsebuje tudi veliko antioksidantov. Zato rešuje težave s kožo, kot so pigmentacija, majhne gubice ter akne.

Nezaželeni učinki

Strokovnjaki pravijo, da skoraj nima nezaželenih učinkov, vendar za to trditvijo ne stojijo raziskave. Zato je dobro, da pred prvo uporabo na majhnem predelu kože naredite test. Če pride do reakcije, ga ne uporabljajte.

Kako ga uporabljati?

Lahko se uporablja kot vlažilna krema za obraz ali kot olje za lase. Uporabljate ga lahko zjutraj in zvečer, najbolje pa ga je uporabljati kot zadnji korak vaše nočne rutine ali zjutraj pred nanosom kreme z zaščitnim faktorjem.

 

Nasveti, kako zmanjšati razširjene pore

Foto: Strelciuc Dumitru, Anastasiia Pokliatska / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs