Kremo za sončenje zagotovo vedno pozabite nanesti na ta del telesa …

kremo za sončenje

En del telesa je še posebej občutljiv, kljub temu pa nanj večinoma pozabimo, ko nanašamo kremo za sončenje. Poglejmo, o katerem delu telesa govorimo …

Naslednjič, ko si boste nanašali kremo za sončenje, jo obvezno nanesite tudi na ušesa. Gre za del telesa, ki je še posebej nagnjen k sončnim opeklinam, ki so lahko tukaj precej boleče. Koža na ušesih je namreč zelo tanka in zato še posebej ranljiva. Gre za to, da lahko vsaka sončna opeklina, tudi na ušesu, poveča tveganje nastanka kožnega raka.

Sončne opekline na ušesih: Kaj storiti?

Predvsem tisti s kratkimi lasmi morajo biti zelo previdni, saj so njihova ušesa poleti nenehno izpostavljena soncu. Poleg izdelkov z zaščitnim faktorjem je zato priporočljivo nositi pokrivalo. Če se pojavi rahla sončna opeklina ali pordelost ušesa, ukrepajte takoj. Občutljivo mesto hladite vsaj deset minut. Najbolje je, da uporabite brisačo, ki ste jo predhodno namočili v hladno vodo.

Če imate v kuhinji limonin sok in jabolčni kis, ju zmešajte in nanesite na pordeli del ušesa. Kisline namreč pospešujejo regeneracijo poškodovane zaščitne plasti kože.

 

Mit ali resnica: so kreme za sončenje rakotvorne?

Foto: Dmytro Buianskyi / Getty Images Plus via Getty Images