Lepotni triki kraljice Elizabete II., ki jim je bila zvesta 50 let

lepotni triki kraljice elizabete II.

V svojem dolgem vladanju je kraljica Elizabeta II. brez dvoma dosegla zares veliko. Imela je 15 premierjev (od tega jih je poimenovala 14), doživela je neštete zgodovinske trenutke in pred tremi meseci praznovala svoj platinasti jubilej. Imela je neverjetno etiko dela, prav tako pa je poosebljala kontinuiteto, zvestobo in predanost. Nas pa je zanimalo, kateri so bili lepotni triki kraljice Elizabete II.

Kraljica Elizabeta II. je bila poleg vsega naštetega tudi ikona stila in navdih mnogim ženskam. Njena izbira oblačil je bila vedno elegantna in brezčasna, enako pa je veljalo za njeno lepoto. Znana je bila po tem, da je bila zvesta izdelkom in blagovnim znamkam, s katerimi je bila zares zadovoljna zaradi njihove učinkovitosti. Zato smo podrobneje preučili njene lepotne skrivnosti, ki jih lahko uporabi vsaka od nas, prav tako pa nekaj njenih najljubših izdelkov.

Kožo je vlažila dvakrat dnevno

Kraljica Elizabeta II. je bila utelešenje gracioznosti, če pogledamo njen proces staranja. Prav tako pa je vedno dobro skrbela za nego kože. Ena njenih skrivnosti je kremni balzam za obraz Elizabeth Arden Eight Hour Cream Balm, ki ga je nanesla zjutraj in zvečer.

Minimalno ličenje

Lepotni standardi britanske kraljeve družine zahtevajo diskretnost in subtilnost. Kraljica je za javne nastope in pojavljanja v javnosti nosila šminko, malce rdečila za lica in kompaktni puder Clarins Compact Powder (znamka je za dan kronanja leta 1953  izdelala ekskluzivno šminko, ki se je ujemala z njeno obleko in tako so želeli proslaviti kraljičino zvestobo do njih).

Klasična rdeča šminka

Pokojna kraljica je dokazala, da je rdeča šminka ličilo, ki jo je preprosto treba imeti v kozmetični torbici. Včasih so fotografi v objektiv lahko celo ujeli, kako si jo je sama ponovno nanesla na ustnice. Najbolj je oboževala srednje mat šminko Elizabeth Arden Beautiful Colour Lipstick v odtenku Fig.

lepotni triki kraljice elizabete II.

Nega rok

Kraljica nikoli ni pozabila na nego svojih rok in tudi za ta ritual je najraje uporabila francosko znamko Clarins in njihovo kremo za roke Creme Jeuenesse Des Mains Hand And Nail Treatment Balm.

lepotni triki kraljice

Naravni nohti so vedno čudoviti

Čeprav je kraljica pri izbiri oblačil in modnih dodatkov zelo rada izbirala žive barve, po čemer je bila znana, so bili njeni nohti vedno minimalistični z nevtralnimi ali nežno roza odtenki. Leta 1989 je njen osebni frizer napisal pismo znamki Essie in prosil za stekleničko njihovega laka za nohte v odtenku Ballet Slippers. Pri tem jim je razložil, da je to edni odtenek, ki ga kraljica želi nositi. Odtenek je kasneje postal najbolje prodajan na svetu.

roke

Cvetlične dišave

Njena najljubša brezčasna dišava, ki ji je bila zvesta skoraj vse življenje, je bila White Rose znamke Floris London. Gre za bogato, živahno cvetlično dišavo, ki vsebuje nageljne, vijolice in mošus. Prav tako pa ji je bila zelo všeč aromatična cvetlična dišava Guerlain L’Heure Bleue.

kraljice

 

Umrla je kraljica Elizabeta II.: 20 fascinantnih dejstev o najdlje vladajoči monarhinji

Foto: Stuart C. Wilson / Stringer / Sean Gallup / Staff / WPA Pool / Pool / McCabe / Stringer / Getty Images Entertainment