L&Z izbor: micelarne vodice pod drobnogledom

micelarne vodice

Micelarne vodice so že nekaj let velik hit na področju čiščenja obraza, pa veste, zakaj? Izbrali smo tudi 5 micelarnih vodic, ki jih morate preizkusiti.

Naravna micelarna vodica je vodna raztopina, ki vsebuje micele (majhne molekule maščobnih kislin), ki so pridobljeni iz naravnih sladkorjev. Ko micelarno vodico nanesemo na kožo, se ob stiku z njo povežejo ter razgradijo nečistoče in ličila. Kožo tako obenem očistijo in navlažijo. Še ena dobra lastnost pa je ta, da micelarne vodice ni potrebno spirati. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 micelarnih vodic, ki jih morate preizkusiti. (Preberite tudi članek Čista koža je lepa koža).

#1 Bioderma Sensibio H2O micelarna vodica

Ta micelarna vodica je primerna za vsakodnevno čiščenje vseh tipov občutljive kože, dovzetne za draženje in srbečico. Zelo dobro bo odstranila ličila in nečistoče, primerna pa je tako za obraz kot oči. Kožo tudi pomiri in razbremeni ter ohranja njeno ravnovesje. Še posebej je primerna za občutljivo kožo.

bioderma micelarne vodice

#2 L’Occitane micelarna vodica 3 v 1

Namenjena je vsakodnevni uporabi, obogatena pa je s kumarico in timijanom. Pomaga odstraniti tudi najobstojnejša ličila, primerna pa je za vse tipe kože, tudi za občutljivo. Po uporabi je koža sproščena in mehka.

loccitane

#3 Nuxe Very Rose pomirjujoča micelarna vodica

Pomirjujoča micelarna vodica s cvetno vodo damaščanske vrtnice čisti kožo in odstranjuje ličila z obraza in oči. Obogatena je s kompleksom Skin respect 100 % rastlinskega izvora, ki kožo pomirja in spoštuje njeno naravno ravnovesje. Kožo pušča svežo in mehko, čutila pa očara s svojim nežnim vonjem po vrtnici.

nuxe micelarne vodice

#4 La Roche-Posay Ultra micelarna voda za reaktivno kožo

Micelarna voda za reaktivno kožo s fiziološkim pH zagotavlja visoko učinkovitost čiščenja in vsebuje površinsko aktivne snovi za čiščenje kože, izbrane za optimalno toleranco. Kožo dobro očisti in odstrani ličila. Preprečuje zategovanje in rdečico. Koža po uporabi postane spet udobna.

la roche posay

#5 NIVEA Naturally Good micelarna vodica

Micelarna voda z organskim izvlečkom aloe vere globinsko očisti kožo, odstrani nečistoče in ličila ter pripravi kožo na nadaljnjo nego. Rezultat je čista, mehka in prožna koža. Učinkovita čistilna in vlažilna formula vsebuje 98 % sestavin naravnega izvora.

nivea micelarne vodice

Foto: Getty Images via Guliver, PR