Majhne gube okoli ustnic: 9 načinov, kako jih zmanjšati

gube okoli ustnic

Majhne gube okoli ustnic nastanejo zaradi premikanja ust in z leti. Če vas motijo, pa na srečo obstaja kar nekaj načinov, kako jih zmanjšati.

Kot že vemo, gube nastanejo zaradi staranja kože in temu se nihče ne more izogniti. Življenjski stil bo zelo vplival na to, kdaj se bodo pojavile in v kakšni meri, prav tako pa izpostavljanje soncu in neuporaba krem z zaščitnim faktorjem. Na srečo pa obstaja nekaj načinov, kako te gube zmanjšati.

Vlaženje

Dermatologi svetujejo, da ustnice vlažite cel dan, ne glede na letni čas. Nekajkrat dnevno nanje nanesite hranljiv balzam.

Retinol

Ta sestavina vpliva na zmanjšanje gub, saj izboljšuje sintezo kolagena. Zato za nego ustnic in kože okoli ustnic uporabljajte izdelek, ki vsebuje retinol. Poleg tega, da bo pomagal pri zmanjševanju gub, bo zmanjšal tudi hiperpigmentacijo.

Zaščita pred soncem

Prehitro staranje kože lahko preprečite z uporabo krem z zaščitnim faktorjem. Sem pa spada tudi koža na ustnicah in okoli ustnic. Na tržišču je ogromno balzamov z zaščitnim faktorjem, za prvo pomoč pa je v redu tudi krema za zaščito pred soncem.

Hialuronska kislina

Še ena sestavina, ki je učinkovita pri zmanjševanju gubic, je hialuron. Poiščite kreme na osnovi hialuronske kisline ali pa poiščite balzame, ki vsebujejo to sestavino.

Krema proti gubam

Med dnevno nego obraza posvetite pozornost tudi ustnicam. Kremo proti gubam, ki jo uporabljate za obraz, nanesite tudi na ustnice in predel okoli njih.

Kolagen

Gre za še eno magično sestavino, ki zmanjšuje gube. Poiščite izdelke, ki vsebuje to sestavino.

Polnila

Na koncu pa so tukaj še polnila iz botoksa ali hialurona. Če se odločite za njihovo uporabo, morate obvezno poiskati strokovnjaka na tem področju.

Kako si še pomagati?

Piling

S pomočjo pilinga odstranimo odmrle celice, istočasno pa izboljšamo prekrvavitev. Piling si lahko naredite kar sami. Uporabite sladkor in kokosovo olje ter ju nežno vmasirajte v ustnice in kožo okoli njih.

Masaža

Masaža obraza, katere namen je preprečevanje gub, je v zadnjem času zelo popularna tehnika. Enako tehniko pa lahko uporabite za ustnice. Uporabite palec in kazalec ter nekaj minut masirajte ustnice in kožo okoli njih.

3 zmote o poletni negi kože, v katere lahko takoj prenehate verjeti

Foto: Prostock-Studio / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs