Naličeni v le 10 minutah: Popoln videz v zadnjem trenutku

naličeni

Veliko žensk zjutraj pred odhodom v službo enostavno nima veliko časa za popolno ličenje. Vse vemo, da ličenje zahteva osnovo (primer), tekočo podlago, puder v kamnu, osvetljevalec, rdečilo za lica, bronzer, senčilo za veke, črtalo za veke, maskaro … Na kratko: vse to vzame veliko časa in pred službo si je težko vzeti veliko časa le za ličenje (sploh, če je treba urediti še otroke). Vendar imamo dobro novico, da ste lahko naličeni le v nekaj minutah.

Začnite z očmi

Najbolj praktično je, da najprej začnemo z ličenjem oči. To je lažje tudi iz razloga, če nam senčilo pade na podočnjake, lahko to obrišemo pred nanosom pudra.

Uporabite prste

Pri nanosu tekoče podlage namesto čopiča ali gobice uporabite prste. Na ta način boste puder hitreje nanesli. Če pa vseeno raje uporabljate gobico, naj bo le-ta vlažna in ne suha. Tako bo nanos pudra lažji, obenem pa bo dolgoobstojen.

Večnamenski izdelki

Pri hitri rutini ličenja nam zelo pridejo prav večnamenski izdelki. Bronzer lahko npr. uporabite tudi kot senčilo, namesto rdečila za lica pa lahko uporabite malo rdečila za ustnice, ki ga kasneje nanesete še na ustnice.

Ne hitite s popravljanjem napak

Če se vam zgodi, da črtala niste nanesli lepo ali da se vam je razmazala maskara, se ustavite. Če boste hiteli, boste težavo le še poslabšali. Pomembno je tudi, da črtala in maskare ne brišete, ko sta še mokra, saj se bosta še bolj razmazala. Počakajte, da se posušita in s palčko za ušesa obrišite dele, kjer ste naredili ‘napako’.

Pazite na kožo

Zdrava koža je lepa koža. Zato jo redno čistite in nanjo nanašajte vlažilno kremo. Le tako boste nanjo lahko lepo nanašali ličila.

 

Odlični triki za prekrivanje temnih podočnjakov

Foto: Deagreez / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po lepotaizdravlje.rs