Nasveti, kako med poletnimi visokimi temperaturami skrbeti za svojo kožo

poletnimi visokimi temperaturami

Ko se termometer povzpne nad 35 stopinj Celzija, se nam zdi, da karkoli počnemo s svojo kožo, ni več v redu. Toda, če izberemo pravilno lepotno rutino, je lahko vse povsem drugače. Poglejmo, kako med poletnimi visokimi temperaturami skrbeti za svojo kožo.

Poleti se naša koža sooča s številnimi zunanjimi dejavniki, kot so škodljivi UV žarki, povečana vlažnost zraka, slabo prezračevanje v prostorih, klima ipd. Vse to pa lahko privede to tega, da naša koža postane lepljiva. In ne le to – velika verjetnost je, da se nam bodo zamašile tudi pore, saj se v tem času poveča število odmrlih celic, prav tako pa se na koži nabirajo olja, kreme in ličila. In tudi če ste ves dan pod klimo, to koži ne bo prijalo. Gre za temperaturne preskoke, zaradi katerih bo koža še bolj dehidrirana.

Zato se je treba nege kože v takšnih razmerah lotiti nekoliko drugače.

Kožo čistite – vendar se izogibajte oljem

Kožo je najbolje očistiti s čistilno peno ali micelarno vodico. Vsekakor se izogibajte oljem, saj bodo kožo še dodatno obtežili in zaprli pore. Poleg tega je ob visokih temperaturah prav osvežujoče obraz umiti z vodo. Zvečer se vedno držite pravila, da kožo očistite dvakrat. S prvim čiščenjem boste odstranili vso umazanijo, kremo z zaščitnim faktorjem in ličila, šele po drugem čiščenju pa bo koža povsem čista.

Vključite mlečno kislino

Poleti se ne rabite bati uporabljati mlečne kisline, ki bo služila kot nežen piling, obenem pa ne bo poškodovala povrhnjice. Dermatologi priporočajo, da jo uporabite vsak drugi večer preden nanesete serum.

Vedno nosite ZF

Verjetno ne rabimo posebej poudarjati, kako pomemben je zaščitni faktor. Izberite takšno kremo z zaščitnim faktorjem, ki por ne bo zamašila in če je potrebno, jo nanesite večkrat dnevno.

Držite se lahkotnih izdelkov

V vročini ni prijetno uporabljati težkih in mastnih krem, zato je najbolje nanesti vlažilni serum s hialuronsko kislino, kot zaključni sloj pa kremo z zaščitnim faktorjem. Prav tako ne pretiravajte s pudri in ostalimi ličili.

 

Razlogi, zakaj so mineralna ličila odlična izbira za poletje – poleg tega, da vpijejo odvečni sebum

Foto: Jun / Getty Images Plus via Getty Images