Razlogi, zakaj so mineralna ličila odlična izbira za poletje – poleg tega, da vpijejo odvečni sebum

mineralna ličila

Če imate mastno in občutljivo kožo, potem so mineralna ličila odlična izbira za vas. Vsi pa vemo, da se koža poleti še bolj znoji in izloča še več sebuma, pore pa so še bolj odprte. Iz tega razloga je v tem času potrebno poseči po lahkotnih ličilih, ki koži pustijo dihati, obenem pa so dolgoobstojna.

Tukaj pridejo v poštev mineralna ličila, ki so pravzaprav organska različica ličil in so v zadnjih letih zelo popularna. Ta ličila imajo številne prednosti, še posebej poleti. Ne vsebujejo sintetičnih sestavin, ki mašijo pore, obenem pa so vodoodporna, kar je idealno v vročih dneh, ko je v zraku veliko vlage.

Zakaj poleti uporabljati mineralna ličila?

Kožo ščitijo pred UV žarki

V številnih mineralnih pudrih (kompaktnih in tekočih), rdečilih za lica in senčilih boste našli cinkov oksid in titanijev oksid – dve sestavini, ki se nahajata tudi v kremah za sončenje, ki vsebujejo fizične oz. mineralne filtre. Povprečen zaščitni faktor v mineralnih ličilih je 15, tako da lahko z njimi v kombinaciji s kremo z zaščitnim faktorjem obrazu nudite še dodatno zaščito pred soncem.

Vpijejo odvečni sebum

Glavna sestavina mineralnih ličil je torej cinkov oksid, ki deluje pomirjujoče in protivnetno, obenem pa kožo matira. Z drugimi besedami: vpije odvečni sebum, zato je odlična izbira za kombinirano in mastno kožo. Mineralna ličila vsebujejo tudi manj konzervansov, ne vsebujejo sintetičnih barv in vonjev, zato so dobra izbira tudi za občutljivo kožo.

mineralna

Bolj obstojna od ‘navadnih’ ličil

Ta ličila so bolj obstojna, saj se odlično zoperstavijo visokim temperaturam, znoju, vodi in vlagi v zraku. Ves dan lahko npr. uživate na plaži, obenem pa bodo vaša ličila obdržala popoln videz. Razlog se skriva v tem, da se titanijev oksid ne raztopi v vodi.

Nepravilnosti prekrivajo brez učinka maske

Večina ličil vsebuje smukec, zaradi katerih izdelek postane komedogen (povzroča mozolje). Takšna ličila pa so tudi manj pigmentirana, kar pomeni, da je potrebno nanesti več izdelka. Po drugi strani pa mineralna ličila ne vsebujejo te sestavine, zato so njihove formule bolj lahkotne in zračne. Zaradi mineralnega pudra ne boste nikoli imeli občutka maske na obrazu, za izenačevanje polti pa boste potrebovali zelo majhno količino. Prav tako ta puder odlično prekriva nepravilnosti.

 

Poletni lesk: Sijoča koža s pomočjo tega čudežnega izdelka

Foto: Peopleimages, pavlyukv / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr