Nasveti, kako na naraven način do polnejših ustnic

polnejših ustnic

Mnogo žensk si želi polnejše ustnice, vendar brez raznih posegov in polnil. Dobra novica je, da samo zato, da bi imeli polnejše ustnice, ne rabite dragih posegov. Obstaja namreč veliko načinov, kako do polnejših ustnic na naraven način.

Zakaj si ženske želimo polnejših ustnic?

Ne rabimo kaj veliko razmišljati, da pridemo do zaključka, da je to iz razloga, ker želimo biti še privlačnejše. Mediji slavijo zvezdnice, kot so Angelina Jolie, Scarlett Johansson in Julia Roberts, ki imajo lepe ustnice. Da niti ne govorimo o klanu Kardashian in Kylie Jenner, ki je ena mnogih vplivnic, katere ustnice so neverjetno velike in polne – seveda s pomočjo polnil. Ravno Instagram in vplivnice zelo vplivajo predvsem na mlajšo generacijo in z umetnim videzom ter filtri (ki so v zadnjem času obupno pretirani in zelo slab vpliv ter zgled) velikokrat vzbudijo neko željo po lepoti, ki je v največji meri nerealna. Tako je nastal tudi trend polnejših ustnic. Vedeti morate, da večina teh vplivnic posega po polnilih in da ne gre za naravne ustnice.

Če boste zaradi polnejših ustnic bolj samozavestni, vam predlagamo, da jih ‘povečate’ na naraven način. Vam je všeč ideja? Potem berite naprej …

8 naravnih načinov za povečanje ustnic

#1 Uporabite zobno ščetko

Ja, prav ste prebrali. Za naravno povečanje ustnic lahko uporabite kar zobno ščetko. Bolj kot bodo vaše ustnice gladke, več svetlobe bodo odsevale in videti bodo večje. Zobno ščetko zmočite z vodo in z njo nežno, s krožnimi gibi podrgnite po ustnicah. To bo vzpodbudilo prekrvavitev, zaradi česar bodo ustnice roza barve in večje.

#2 Poudarite kupidov lok

Poudarjanje kupidovega loka (zgornjega, srednjega dela ustnic) se bo zelo obrestovalo. Na vrh zgornje ustnice nanesite malce osvetljevalca. Zaradi igre svetlobe bodo vaše ustnice optično povečane.

#3 Poskusite s sladkorjem

Sladkor je naravni piling. Zmešajte ga z malo kokosovega olja in v trenutku boste imeli zelo učinkovit naravni piling za ustnice. Ko ga nanesete, ga s prsti vtrite v ustnice, nato pa sperite z mlačno vodo. Ustnice bodo večje in lepe roza barve.

#4 Zapolnite jih s svinčnikom

Svinčnika za ustnice ne rabite uporabiti le za obrobo ustnic, temveč z njim zapolnite celotno površino. Izberite odtenek ali dva temnejši odtenek od vaših ustnic, zaradi česar bodo takoj videti bolj bogate in večje.

#5 Uporabite svetlejši odtenek rdečila za ustnice

Temnejši odtenki rdečil za ustnice lahko pravzaprav zmanjšajo ustnice. Zato raje izberite svetlejši odtenek v nude ali svetlo roza barvi in ustnice bodo takoj videti polnejše.

#6 Izberite bleščilo

Že nekajkrat smo omenili, kako pomembno je odsevanje svetlobe. In najboljši način za to? Zelo sijoče bleščilo! Lahko izberete brezbarvnega, nanesete pa ga na sredino ustnic. To bo ustvarilo ‘vau’ efekt!

#7 Za piko na ‘i’

Še en odličen nasvet je led. S kocko ledu 2 minuti masirajte ustnice. To bo stisnilo žilice, zaradi česar bodo ustnice videti rdeče in polnejše.

#8 DIY maska za ustnice

Lahko jo naredite kar sami. Potrebujete ingver v prahu, kajenski poper, cimet v prahu, metino olje in oljčno olje. Z zmesjo 20 sekund masirajte ustnice, nato pa pustite delovati 3 minute. Verjemite nam, sestavine bodo poskrbele za polnejše ustnice.

4 koraki do bolj obstojnega rdečila za ustnice.

Foto: Deagreez / iStock / Getty Images Plus via Getty Images