Nega telesa: Kako dišijo naši moški?

moški

Vse ženske obožujemo, da naši moški lepo dišijo. S tem ne mislimo le na parfume, temveč tudi na deodorante in antiperspirante, ki jih tudi večina uporablja.

Tole velja za ženske in za moške – telesne vonjave moramo imeti ‘pod nadzorom’, saj je to osnova higiene. Pri tem pa nam pomagajo tudi dobri deodoranti in antiperspiranti. Deodoranti delujejo tako, da odstranijo oziroma nevtralizirajo neprijeten vonj, katerega povzročajo bakterije, ki se razmnožujejo na vlažnih predelih, kot so pazduhe. Antiperspiranti pa preprečujejo znojenje in s tem posledično tudi nastanek bakterij.

Brez aluminija

Vsi ste že slišali za deodorante ‘brez aluminija’ ali za naravne deodorante. Takšne bi tudi morali uporabljati. Gre za to, da aluminij draži občutljivo kožo, sploh, če ste bolj podvrženi raznim izpuščajem in srbečici. Zato je vedno potrebno poiskati izdelke, ki vsebujejo sestavine, kot so cink, nepozebnik ali eterična olja. Odlične sestavine so tudi limonina trava, žajbelj, čajevec ali soda bikarbona. Te sestavine imajo antibakterijske lastnosti in nevtralizirajo vonjave.

Moški deodoranti in antiperspiranti

Vaš moški naj izbere izdelek, ki mu najbolj ustreza. Če želi, lahko uporablja tudi kombinacijo obojega, deodoranta in antiperspiranta, saj bosta tako opravila vsak svojo funkcijo. Za vas smo izbrali nekaj deodorantov in antiperspirantov, ki odlično opravijo svoje delo.

 

Preberite tudi članek, zakaj je pomembno na ustnice nanašati zaščitni faktor.

Foto: Fizkes / Getty Images Plus via Getty Images, PR