Negovalne maske za obraz, za katere že imate vse sestavine

Negovalne maske za obraz

Res je, da je na tržišču ogromno mask za obraz, za različne tipe in potrebe kože, ampak zakaj si ne bi negovalne maske za obraz naredili kar doma? Potrebujete le po eno sestavino, čas za pripravo pa je tako kratek, da se vam jo bolj splača narediti kar doma.

Maska iz avokada

Avokado je že veliko let v samem vrhu zdravih živil. Poleg tega, da ga jeste, ga lahko uporabite tudi za obraz. Avokado bo namreč zaradi vsebnosti antioksidantov, aminokislin in drugi hranljivih snovi kožo lepo nahranil ter jo pomiril in negoval. Meso iz avokada odstranite in ga z vilico pretlačite, nato pa ga nanesete direktno na obraz. Pustite delovati 10 minut, nato pa sperite z mlačno vodo.

Grški jogurt

Zaradi grškega jogurta bo vaša koža mehka in čista. Jogurt namreč vsebuje veliko probiotikov, ki so odlični za vašo kožo, saj jo bodo globinsko nahranili. Mlečna kislina pa bo poskrbela za odstranitev nečistoč in odmrlih celic. Jogurt naj na obrazu deluje 10 minut, nato pa ga sperite z vodo.

Ovsena kaša

Ovsena kaša je bogata z beta-glukanom, lipidi, vitamini A, B in C ter beljakovinami. Kožo ščiti, neguje in jo obnavlja. Prav tako blaži srbečico in rdečico ter simptome ekcemov, alergij, sončnih opeklin … Za masko iz ovsene kaše potrebujete le še vodo, s pomočjo katere boste naredili pasto in jo nanesli na obraz. Pustite jo delovati 10 minut, nato pa sperite z vodo.

Lepotni nasveti dermatologov, ki jih je dobro upoštevati

Foto: macniak / Getty Images Plus via Getty Images