Bi poskusili sladoled z oljčnim oljem? Imamo recept!

sladoled z oljčnim oljem

Gre za povsem nenavadno kombinacijo, ki prinaša popoln okus sladoleda. Enostavno morate poskusiti sladoled z oljčnim oljem.

To sladico je navdihnil Iron Chef Mario Batali, ki je lastnik newyorške restavracije Babbo, recept pa temelji na nasprotju okusov in tekstur. Gre za gladko teksturo vaniljevega sladoleda v kombinaciji z grobo morsko soljo in bogatimi notami ekstra deviškega oljčnega olja.

Kombinacija je elegantna in vas bo povsem prevzela. Gre za sladico, ki ima manj kot 300 kalorij, zato boste v njej brezskrbno uživali. Oljčno olje pa ima številne zdravstvene prednosti, kot so protivnetno delovanje in vsebnost antioksidantov ter lahko pomaga pri zaščiti pred boleznimi srca. Za razliko od kupljenih sladoledov z nizko vsebnostjo maščob, ki vsebujejo ogromno dodatkov, ima ta sladoled le 7 g maščob.

Sestavine:
  • 2 kepici vaniljevega sladoleda
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • ščepec soli
  • Indijski oreščki (po želji)
Priprava:

Kepici sladoleda dajte v skledico in ju prelijte z oljčnim oljem, dodajte pa še ščepec soli. Po vrhu posipajte pest zdrobljenih indijskih oreškov in to je vsa umetnost. Pa dober tek!

 

Ste že poskusili ta viralen recept z jajci? Odličen je!

Foto: WS Studio / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr