Ste že poskusili ta viralen recept z jajci? Odličen je!

jajci

Jajca in pesto so na prvi pogled čudna kombinacija, vendar (verjemite nam) lahko postanejo vaš najljubši brunch. Poskusite ta viralen in izjemno popularen recept z jajci …

Na TikToku se je pojavil recept za jajca in pesto, ki je izjemnega okusa. Gre za to, da se jajca spečejo v sloju pesto omake in postrežejo na hrustljavo zapečenem kruhu z namazom iz svežega sira. In kaj je najbolje? Recept je zelo enostavno narediti, rezultat pa je slasten zajtrk ali brunch.

Ta fantastičen recept je na svojem TikTok profilu delila Amy Wilichowski in zelo hitro je postal viralen – natančneje: ima kar 8 milijonov ogledov.

@amywilichowski

#makebreakfastwithme#fyp#pestoeggs

♬ original sound – Amy Wilichowski

Pesto bo tradicionalno pečenim jajcem dodal bolj poln okus. Ključ pa je v tem, da namesto olja ali masla v ponev razporedite tanek sloj pesto omake ter jajca počasi pečete, da dobijo lepo hrustljavo zapečen rob, obenem pa so še vedno mehka.

Nasvet: Jajca obvezno pecite na srednji temperaturi. V nasprotnem primeru se bo beljak zažgal še preden se bo rumenjak učvrstil. Če pa jih boste pekli na prenizki temperaturi, bo beljak gumijast.

Jajca s pestom in svežim sirom

Sestavine:
  • 2 žlici pesto omake
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • ščepec mletega črnega popra
  • ščepec mlete rdeče paprike
  • 2 kosa kruha
  • 3 žlice svežega sira
Priprava:

1. Ponev segrejte na srednji temperaturi in jo premažite s pesto omako.

2. Ko se pesto segreje, dodajte jajca. Začinite jih s soljo, poprom in rdečo papriko. Pecite jih 4 do 5 minut oziroma vse dokler beljaki niso več prozorni.

3. Vmes popecite kruh in ga premažite s svežim sirom ter nanj dodajte še jajca. Postrezite takoj.

 

To je najboljši recept za tunin namaz, idealen za hiter zajtrk pred službo

 

Foto: natashamam / Getty Images Plus via Getty Images; povzeto po ljepotaizdravlje.hr