Niacinamid: to sestavino morate vključiti v svojo lepotno rutino

niacinamid

Obstaja sestavina, ki je v zadnjem času obnorela lepotni svet. Gre za niacinamid, obliko vitamina B3, ki ga uporabljajo tudi dermatologi.

Odlične lastnosti

Ta sestavina ima številne odlične lastnosti za našo kožo, zato ni čudno, da je tako popularna. Vpliva na prekomerno proizvajanje sebuma, istočasno pa povrhnjico kože ščiti pred poškodbami. Zelo je pomembna tudi zato, ker preprečuje izgubo vode iz kože, posledično pa pomaga, da koža ni suha in da ne srbi. Niacinamid pomaga tudi v boju z aknami, zmanjšuje rdečico, ki nastane zaradi prekomernega sončenja, zmanjšuje pore, ima pa tudi protivnetne lastnosti.

niacinamid

Kdo ga lahko uporablja?

Uporabljajo ga lahko vsi, predvsem pa osebe z občutljivo kožo. Kadarkoli ga lahko vključite v svojo lepotno rutino (jutranjo ali večerno). Študije pa so pokazale, da se odlično obnese, če ga nanesete pred retinolom, saj se na ta način poveča toleranca kože. Torej, če ste občutljivi na retinol, ki velikokrat povzroča rdečico in razdraženo kožo, se priporoča, da pred njim nanesete niacinamid. Dobro ga je uporabljati tudi v obdobju pred menstruacijo, da kožo pomirja in zmanjšuje povečano proizvajanje sebuma. Gre torej za enkratno sestavino, ki jo je treba vključiti v lepotno rutino.

Serumi, tekoča podlaga in kreme, ki vsebujejo to zelo učinkovito sestavino:

 

Vitamin C za nego kože najverjetneje uporabljate narobe

Foto: zsv3207 / Tatiana Volgutova/ Getty Images Plus via Getty Images; Unsplash; PR